Головна Новини Вибракувані міліцейські кадри судяться і хворіють, але всі будуть звільнені

Вибракувані міліцейські кадри судяться і хворіють, але всі будуть звільнені

У лютому цього року з управління Національної поліції в Тернопільській області звільнять усіх працівників з числа тих, які не пройшли атестацію у 2016-му. Нагадаємо, що за рішенням атестаційних комісій таких працівників було 76. Більшість з них уже на працює у поліції, а дехто ще лікується або судиться.

«Звільненню згідно рішень атестаційних комісій підлягають 76 осіб, – розповів Олександр Богомол, начальник ГНПУ в Тернопільській області. – На вищі посади висунуто 129 осіб, на нижчі запропоновано перевести 59. Із 76 осіб більшість вже звільнено з органів внутрішніх справ, частина ще перебуває на лікарняному або оскаржує рішення атестаційних комісій у суді. Але 12 лютого всі будуть звільненні, тому що 12 грудня вони були попереджені про скорочення. Звичайно, якщо суд когось підтримає, то вони будуть поновлені на роботі.»

Після реорганізації в управлінні поліції кількість штатних працівників зменшилася більше ніж на тисячу осіб. В той же час, зараз в ГНПУ більше півсотні вакансій. У лютому ряди поліцейських поповнять випускники спеціалізованих вузів, а в березні приступлять до виконання службових повноважень 27 слідчих, які зараз ще навчаються. Також до 26 січня в управлінні триватиме конкурс на 27 посад оперуповноважених працівників карного розшуку. Керівник відомства запрошує усіх бажаючих взяти участь у конкурсі. Детальніше з його умовами та проведенням можна ознайомитися на офіційному сайті ГНПУ.