Головна Новини Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США

Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США

Тепер уродженця Заліщицького району, опального олігарха Дмитра Фірташа, від екстрадиції відділяє лише підпис міністра юстиції Австрії, який має затвердити рішення.

Нагадаємо, Дмитра Фірташа заарештували у Відні в березні 2014 року. Американські прокурори звинувачують його у змові з метою дати хабар в Індії для видобутку титану, що використовують у реактивних двигунах. Фірташ вийшов під заставу в $174 млн.

Бізнесмен відкидає звинувачення. Його захист наполягає, що США не мають юрисдикції щодо злочинів в Індії. Суддя Палмаєр постановила, що ця справа може розглядатися в США, оскільки схема вплинула на чиказьку компанію «Boeing». Компанія «Boeing» заявила, що розглядала можливість бізнесу із Фірташем, але ніколи не укладала з ним угод, пише Номер один

У випадку осудження у США Дмитра Фірташа та конфіскації його майна на нього претендуватиме виключно американський уряд. У порушених проти олігарха справах Україна жодним чином не фігурує, не є ані місцем злочину, ані потерпілою стороною. Про це повідомила юристка Центру протидії корупції Тетяна Шевчук.

Джерело: Тижневик “Номер один”