Головна Новини Посада в обмін на почесне звання?

Посада в обмін на почесне звання?

На історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету імені Влодимира Гнатюка відбуваються політичні процеси крутіше ніж на печерських пагробах у Києві.

Здавалося б кому потрібне місце пересічного декана факультету провінційного вузу, але…

Боротьба за крісло декана цього факультету чи не вперше нагадує бої за Сталінград.

Крісло, яке від часу створення факультету займала поважна професура, нині займає не дуже поважний,  проте вправний продавець депутатських голосів, депутат Тернопільскої міської ради Володимир Місько.

Його  пов’язують  не лише з керівництвом обласної БПП «Солідарність», але і з самим ректором Кравцем, ще з тих часів коли Місько клав під ректорат весь студентський актив.

Нині Володимир Місько наказом ректора призначений тимчасово виконуючим обов’язки декана історичного факультету, як подейкують, за особистий внесок у присвоєнні Володимиру Кравцю почесного звання “Почесний громадянин міста Тернополя”, яке нещодавно зі скандалом вирішили дати ректору депутати (ми писали проце в статті То хто ж насправді ректор університету в Тернополі?

Та ось прийшла пора вдячності, і Місько, будучи прямо залежним від Кравця, отримав свій “пряник”, у вигляді посади.

В червні цього року закінчився контракт у професора Миколи Бармака, який три роки очолював факультет. Та збори колективу, які мають обрати декана і якого затвердить міносвіти, не відбуваются. Натомість “з барського плеча” отримує посаду із додатком т.в.о. нічим не примітний, пересічий, проте політично активний та наближений до Кравця Володимир Місько.

Який при всіх найоптимістичніших прогнозах не набрав би і 10% підтрики професорсько-викладацького складу історичного факультету.

Та в очах ректора є найбільш достойним “порулити” “кузнею кадрів” політичної і чиновницької еліти Тернопільської області.

Підгрунтя для того, щоб змістити від керівництва факультету професорсько-викладацькі кола середнього покоління, готував ректор і то давно. Факультет не отримував державного замовлення, кілька років підряд набирали лише 20 студентів. А з приходом “ молодого і перспективного” отримав замовлення 50, з наголосом на особистій заслузі Міська і Кравця, мовляв, “вибили”.

На факультеті, який виховав не одне покоління наукової та громадсько-політичної еліти і який очолювали професори, чи мінімум доценти, нині перемогло “рішалово-по новому”, коли за почесне звання в колекції ректора дають “князівство” у подарунок.

Джерело: Тернопільський Тиждень