Головна Новини Вбивця платитиме дітям і батькам загиблого в ДТП гроші та сидітиме за...

Вбивця платитиме дітям і батькам загиблого в ДТП гроші та сидітиме за гратами

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області відхилила апеляційні скарги захисників та обвинуваченого Юрія З. на вирок Шумського районного суду від 20 грудня 2016 року, про це повідомили в прес-службі Апеляційного суду Тернопільської області.

Цим вироком 42-річного Юрія З. визнано винним у тяжкому злочині за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого), та засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів строком на 3 роки. Також суд постановив стягнути з обвинуваченого на користь потерпілих — чотирьох дочок та батьків-інвалідів загиблого Олександра Б. — по 200 тис. грн кожному завданої моральної шкоди.
Згідно з вироком суду, ввечері 16 лютого 2016 року Юрій З., керуючи автомобілем “Мерседес-Бенц Спринтер”, рухався вулицею Українською до центру м. Шумськ Тернопільської області. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, був неуважним та вчинив наїзд на Олександра Б., який їхав на велосипеді у попутному напрямку, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці.
У поданих апеляціях Юрій З. та його захисники просили вирок суду першої інстанції скасувати та закрити кримінальне провадження або відправити справу на новий судовий розгляд. Оскільки, як стверджував обвинувачений, ДТП спричинив потерпілий, який несподівано змінив траєкторію руху, створивши на дорозі небезпечну ситуацію.
Прокурор, потерпілі та їх представник заперечили проти задоволення апеляційних скарг сторони обвинуваченого та просили вирок суду першої інстанції скасувати внаслідок м’якості та ухвалити новий, призначивши обвинуваченому максимальний строк покарання – 8 років позбавлення волі.
Перевіривши матеріали справи та доводи апеляційних скарг, колегія суддів не знайшла підстав для задоволення апеляційних скарг, оскільки обране судом першої інстанції покарання повністю відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину, особі обвинуваченого та є необхідним для його виправлення.