Головна Новини Вбивство Ващенка замовили за 100 тисяч гривень

Вбивство Ващенка замовили за 100 тисяч гривень

Двоє злочинців, причетних до вбивства громадського активіста із Кременця Віталія Ващенка, вже перебувають під вартою. Ще двох не вдалося затримати. 8 червня їх оголосять у міжнародний розшук. Про це під час брифінгу 8 червня повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

«Група злочинців – це організатор і три учасники: два виконавці та один пособник, – розповів Олександр Богомол. – Вони жителі Кривого Рогу, раніше судимі, разом відбували покарання в місцях позбавлення волі. Виїжджали спеціально для виконання роботи. Їм було гарантовано оплату цієї роботи. Виконавцям обіцяли по 50 тисяч гривень, а «дійшло» до них по 500 гривень. Але ця інформація може бути не кінцевою, і не можу гарантувати її достовірність. Детальніше розповідати не маю права. Двоє осіб – один з виконавців та пособник – взяті під варту і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, з ними проводяться слідчі дії. Упродовж тижня майже 30 працівників ГУНП в області проводили спецоперацію на території Дніпровської області у місті Кривий Ріг, щоб їх затримати. Двоє інших злочинців будуть оголошені в розшук після отримання в суді дозволів на їх затримання. Після цього на офіційному сайті ГУНП в Тернопільській області будуть оприлюднені їхні прізвища.».

У поліції зазначають, що основне розслідування ще попереду, адже необхідно знайти замовників вбивства. «Одна з основних версій – це замовлення, але я не говорив би, що було замовлено вбивство, більш схиляюсь до того, що було замовлено провчити чоловіка за його активну громадську діяльність, – зазначив Олександр Богомол. – Маємо декілька версій, які відпрацьовуємо. Знаємо, що організатор отримував замовлення в Києві під час перебування там групи злочинців. Зараз ще не маю жодної інформації, яка б чітко підтвердила прізвище замовника. Догадки в даному випадки не сумісні з роботою слідчого, прокурора мусимо опиратися тільки на факти. Надіюсь, що ми встановимо замовника.».

Двом затриманим оголошено про підозру у скоєнні кримінального порушення, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ  – умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб на замовлення, що спричинило смерть потерпілого. Санкція передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. Триває слідство.