Головна Новини Василь Гнатюк, підозрюваний у вбивстві Іринки Мукоїди, оголосив голодування

Василь Гнатюк, підозрюваний у вбивстві Іринки Мукоїди, оголосив голодування

Це, схоже, стає модною тенденцією у місцях позбавлення волі. Сімнадцятирічний Василь Гнатюк, якого підозрюють у вбивстві випускниці Ірини Мукоїди з села Вишнівець Тернопільської області, оголосив голодування.

“З 5 липня 2018 року неповнолітній хлопчик Василь Гнатюк, якого вже рік тримають під вартою і підозрюють у вбивстві і згвалтуванні 17-річної Ірини Мукоїди почав голодування. Прямих доказів причетності хлопчика не існує, а також в нього є алібі. Окрім цього, фізичний стан не дозволяє скоїти такий злочин, а відсутність на правій робочій руці великого пальця і маленький зріст унеможливлюють нанесення дівчинці смертельного удару в серце, – написала в Facebook журналістка Наталія Костильова.

Тим не менш, суд із слуханням фактів і експертів, свідків так за рік і не розпочався; усі клопотання громадськості і адвокатів стосовно тримання хлопчика під домашнім арештом залишаються без уваги; лікарська допомога хлопчику теж не надається, а 5 липня ніхто з прокурорів не з’явився на суд, мовляв відпустки((((. І ось, неповнолітній хлопчик офіційно оголосив голодування!!!!! 21 століття!!!! Діти голодують у СІЗО аби нарешті їх почули! Ау, правозахисники і ті, хто готується до виборів і вішає рекламу обіцянок на дорогах і містах! Прокиньтесь і зробіть перед виборами справжню дію!

Нагадаємо, що 26 червня торік близько 07:00 в селищі Вишнівець Збаразького району на Тернопільщині виявили тіло 17-річної дівчини з ножовим пораненням у серце. Лежала на узбіччі дороги за кількасот метрів від дому. Поряд був її мобільний телефон та ймовірне знаряддя вбивства – ніж. Вбита тільки закінчила школу. Напередодні разом із друзями була на святкуванні Дня молоді. О пів на другу ночі вона спілкувалася з тіткою, яка виховувала Ірину і була їй за маму.