Головна Новини Вартість навчання у тернопільських музичній та художній школах стане значно дорожчою

Вартість навчання у тернопільських музичній та художній школах стане значно дорожчою

Нові суми батьківської плати за поданням директорів художньої та музичних шкіл управління культури і мистецтв винесло на розгляд виконавчого комітету 21 вересня.
– Батьківська плата піднімається приблизно на 50%, – зазначили в управлінні культури та мистецтв. – Сплати звільняються діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких постраждали внаслідок Чорнобильської аварії та батьків-учасників АТО, пише 20 хвилин.
Найбільш талановиті діти, а це 2% від загальної кількості учнів, та діти батьків-інвалідів платитимуть 50% від загальної суми.
– Пов’язане підвищення насамперед через те, що “Нафтогаз України” підняв вартість газу для бюджетних установ, – повідомив на виконкомі заступник міського голови Владислав Стемковський. – Парадоксально, що вартість газу для бюджетних установ тепер навіть вища, ніж для комерційних установ.
Окрім цього в міській раді пов’язують подорожчання з підвищенням мінімалки 1600 грн, яку враховували минулого навчального року, до 3200 грн. Рішення на розгляд виконавчого комітету погодження батьківської плати в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах щорічно приймають на початку навчального року.