Головна Новини “Важких пацієнтів у нас немає”: перші позитивні результати карантину у Тернополі

“Важких пацієнтів у нас немає”: перші позитивні результати карантину у Тернополі

На засіданні Тернопільського міського оперативного штабу заслухано та обговорено інформацію щодо стану захворюваності на COVID-19 у Тернополі та області. Оперативні статистичні дані надав лікар–епідеміолог Володимир Паничев.

Станом на 10 годину ранку 13 квітня зафіксовано 273 випадки захворюваності на COVID-19з них: 246 дорослих та 27 дітей. Нових летальних випадків немає. На цей час одужали семеро осіб з Тернопільського, Кременецького та Монастириського районів.

«Близько 70% від загального числа осіб, які захворіли, – це люди віком від 30 до 65 років. Водночас, загальна тенденція така, що нам вдалося запобігти різкому зростанню кількості хворих. Реєстрація нових випадків становить в межах 20-25 осіб на день», – зазначає Володимир Паничев.

Як розповідає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, серед тернополян підтверджено 13 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 9 пацієнтів знаходяться на амбулаторному лікуванні, 4 – на стаціонарному лікуванні у Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги та міській дитячій лікарні.

«Важких пацієнтів у нас немає, але є ті, хто перебуває на кисневій підтримці. Загальний стан усіх осіб, які захворіли, задовільний. Серед позитивного, зазначу, що дитину із Кременецького району, котра поступила у важкому стані, вже виписують із лікарні. Адже двічі ПЛР-тест показав негативний результат, вона здорова», – пояснює Василь Даньчак.

Нагадаємо, на черговій сесії Тернопільської міської ради прийнято рішення додатково спрямувати 47 млн грн. на потреби медицини, зокрема, на зарплати та премії медичним  працівникам, закупівлю обладнання тощо.