Головна Новини Вадим Боярський: Допомогу від держави можна отримати вже наступного дня після пологів...

Вадим Боярський: Допомогу від держави можна отримати вже наступного дня після пологів (відео)

Кабінет Міністрів України встановив нові терміни призначення допомоги при народженні дитини. Передбачено можливості виплати коштів одноразової частини допомоги при народженні дитини не пізніше наступного операційного дня. Детальніше про це роз’яснив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.
За його словами, постанова Кабміну передбачає, що в разі подання заяви для призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі з використанням цифрового підпису, органи соціального захисту населення мають призначити таку допомогу не пізніше, ніж наступного робочого дня після отримання заяви.
«Якщо ж документи подавати звичним способом, тобто при особистому зверненні одного із батьків до місцевого управління соціального захисту, то на призначення допомоги доведеться зачекати 10 днів. Якщо звернення надійшло на початку місяця, то допомога виплачується у середині місяця або наприкінці місяця. Якщо ж звернення надійшло в другій декаді місяця, то допомога виплачується на початку наступного місяця», – пояснив Вадим Боярський.