Головна Новини Біля Тернополя підприємці перекрили трасу міжнародного значення

Біля Тернополя підприємці перекрили трасу міжнародного значення

Сьогодні поблизу Тернопільского аеропорту підприємці перекрии трасу Тернопіль-Хмельницьк-Вінниця. Вони вимагають скасування законів які були прийняті в 2019 році та передбачають фіскалізацію малого бізнесу.

Самі учасника акції вже були неодноразово під стінами парламенту, щоб виразити свою незгоду із рішенням Верховної ради. Вони також стверджують, що влдаа яка розповідає про ухилення від спалти податку малим бізнесом лукавит, бо саме вони платать левову частину всіх податків у державі.

Наразі акція триває. Рух повністю зупинено. Підприємці постіно ходять по пішохідному переході. Таким чином привертаючи увагу влади до проблем малого бізнесу, та проблеми його фіскалізації.

Довідково:

Всеукраїнський громадський рух SaveФОП виступає проти запровадження тотальної фіскалізації і встановлення касових апаратів, а також за введення мораторію на всі види перевірок, які анонсовані станом на тепер, мотивуючи таку позицію складними умовами праці підприємців в умовах пандемії Коронавірусу та карантинних обмежень. Також рух постійно наголошує на діалозі між владою та підприємцями в питаннях змін до законодавства, яке регулює роботу підприємців.

Історія: Рух SaveФОП був заснований у грудні 2019 року після того, як 4 листопада 2019 року акцію підприємців на Банковій у Києві розігнала поліція із застосуванням сльозогінного газу.

Нагадаємо, Верховна рада України так і не проголосувала за скасування обов’язкового встановлення касових апаратів для підприємців спрощеної форми оподаткування. Підприємці всієї України, починаючи з 3 листопада 2020 року, провели кількаденну акцію під стінами парламенту з вимогами до Верховної ради прийняти рішення і відтермінувати виконання руйнівних для бізнесу законів № 128-ІХ та № 129-ІХ.

Проте необхідної кількості проект змін до закону серед парламентарів не набрав. Депутати відправили проект рішення на доопрацювання профільним комітетом.

Окремо підприємці вимагали ухвалити законопроекти №3853-1 №3853-2 та №3993, які передбачали скасування обов’язкового використання підприємцями РРО – реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів). Згідно чинного законодавства таке використання, починаючи з 2021 року поступово стане обов’язковим для підприємців різних груп оподаткування.