Головна Новини Біля “Перемоги” фарбують арки у “лондонському” стилі

Біля “Перемоги” фарбують арки у “лондонському” стилі

Арки поблизу “Перемоги” у центрі Тернополя фарбують вперше  за всі роки їх існування у цьому місці. Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, роблять це у своєрідному “лондонському” стилі. Арки будуть темно-бордового кольору та міститимуть елементи чорного кольору. Це додасть яскравості та допоможе позбутися візуального забруднення, каже фахівець.

– Арки, які встановлені ще в шістдесятих роках, до сьогодні жодного разу не фарбувалися, і ніхто не знає, якого кольору вони були і чи були вони фарбовані взагалі. Тобто вперше за пів століття ми вирішили привести їх до якогось європейського вигляду, – розказує Олег Соколовський. – Для цього ми обрали такий собі “лондонський” стиль, адже саме в цьому місті для декору вулиць обирають червоні та чорні кольори. Як вже звернули увагу тернополяни, виконуючи роботи із реконструкції та оновлення міста і на інших об’єктах, ми надаємо перевагу яскравим кольорам, щоб позбутися візуальної забрудненості та сірості. Зокрема, при ремонті покрівель ми використовуємо червоний металопрофіль, вулиці вимощуємо кольоровою бруківкою, у скверах висаджуємо червонолисті дерева. Приміром, минулого року було встановлено червону перголу при вході у парк Шевченка, яка додала яскравості та особливого стилю цій території, пише Тернопіль житлово-комунальний

Ілюмінацію із арок на час проведення робіт зняли, та вже незабаром після проведення реставрації цього об’єкту, центральна частина міста знову засяяє всіма барвами і вдень, і вночі.

Відомий український архітектор розповів, який задум лежить в основі оновлення входу в парк Шевченка