Головна Новини Біль на картинах: тернополянка почала малювати, щоб пережити домашнє насильство

Біль на картинах: тернополянка почала малювати, щоб пережити домашнє насильство

Художниця Марія Ділай поїхала в Іспанію за мрією, а натомість стала жертвою домашнього насильства. Все почалося з фінансової залежності і психологічного тиску, згодом, тодішній чоловік, підняв руку на жінку.

Марія розповіла, що знайшла прихисток в тамтешньому соціальному центрі. Тоді і почала мовою фарб і кольорів розповідати про свій біль та ті емоції, які пережила.

Кожна з картин розповідає про певну емоцію та стан, який переживає людина перебуваючи у токсичних стосунках. Страх, біль, зраду, психологічний тиск, залежність та багато інших станів Марія Ділай зобразила на цих полотнах. Малювала їх художниця більше року. Розповіла, що саме мистецтво допомогло їй побороти депресію і реалізувати себе в чужій країні, повідомляє Т1.

В Іспанії  Марія тривалий час працювала з психологом. Каже,  після того, як всі негативні емоції “викинула” на картини їй вдалося почати нову сторінку у житті.

Марія повернулася в Україну і працює над новою серією  робіт. Вона вже про добрі та світлі емоції. На Батьківщині  знайшла і нове кохання.

До карантину полотна Марії Ділай бачили поціновувачі мистецтва в різних куточках  Європи.  Були й охочі придбати картини, та художниця поки не готова провадати творіння, на яких зображений цілий етап свого життя.