Головна Новини Більшість з нас вже перенесли коронавірус, – інфекціоністка з прикарпаття

Більшість з нас вже перенесли коронавірус, – інфекціоністка з прикарпаття

Фахівці розповіли про швидкі тести на коронавірус, якими зараз активно цікавляться українці.

Наталія Дьоміна, лікарка-інфекціоністка з обласної клінічної інфекційної лікарні та керівниця інформаційно-аналітичного центру при ОДА, наголосила, що не варто десь купувати ці тести для себе, пише http://gk-press.if.ua/

“Швидкі тести не можуть дати стовідсоткову гарантію діагнозу або його відсутності. Їхні результати іноді бувають хибнопозитивними або хибнонегативними. Тому не варто шукати десь у мережі ці тести і намагатися їх собі придбати – це нічого вам не дасть. Адже якщо провести його до появи симптомів, то результат буде завжди негативним”, – розповіла Наталія Дьоміна, лікарка-інфекціоністка з обласної клінічної інфекційної лікарні.

Вона також закликала людей не панікувати в разі появи дещо підвищеної температури.

“Як інфекціоніст, хочу сказати. Не треба панікувати, якщо у вас температура 37.5 – не дзвоніть зразу лікарю зі словами про COVID-19. Але звичайно, якщо у вас вже 38.5, задишка і так далі – то не варто займатися вдома самолікуванням”, – сказала лікарка.

Крім того, Наталія Дьоміна заявила, що більшість прикарпатців вже могла перенести коронавірус.

“Не панікуйте через ці наростаючі цифри підтверджених випадків COVID-19. Ми всі розуміємо, що спалахи інфекції в різних країнах почалися вже давно, люди мігрували і поверталися, маючи вірус. Просто ми про це не знали, бо не мали методів діагностики. Прошу усвідомити, що, можливо, багато хто з наших громадян вже перехворів легкими чи середніми формами коронавірусу. Повірте мені – більшість з нас вже перенесли цей вірус. Ми бачили дивну клінічну картину щодо грипу і інших ГРВІ, тож не можемо виключити, що це був саме коронавірус”, – сказала Наталія Дьоміна.

Нагадаємо, що в січні в Тернополі фіксували дещо незвичну клінічну картину в лікарнях. Всі ліжкомісця були зняті про це йдеться в сюжеті ТСН.

https://realno.te.ua/novyny/%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%bf%d1%96%d0%bb%d1%8c%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%96-%d0%bb%d1%96%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bd%d1%96-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d1%96-%d0%bf/