Головна Новини “Біла халатність”: лікарів визнали винними у тому, що не правильно лікували Романа...

“Біла халатність”: лікарів визнали винними у тому, що не правильно лікували Романа Кулака

В червні цього року у тернопільського громадського діяча Володимира Кулака в сімї сталося горе, через халатність і некомпетентність лікарів Жидачівської районної лікарні Львівської області, його син Роман помер від того, що в лікарні не змогли діагностувати скрут прямої кишки.
Завдяки принциповій позиції батька чотирьох медиків жидачівської районної лікарні покарають. Стосовно них порйшено кримінальне провадження.
За фактом неналежного виконання медичними працівниками Жидачівського ЦРЛ своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що призвело до загострення хвороби та настання смерті 27.06.2017 неповнолітнього Кулака Р.В. 2004 року народження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України.
Народний депутат Ірина Суслова отримала відповідь на свій запит. У відповіді йдеться про те, що “Жидачівська райлікарня провела внутрішнє розслідування й чотири лікаря з восьми, які оглядали Романа, визнані винними та подані на переатестацію. Тепер черга за правоохоронцями. Прокуратура Львівської області повідомила, що за фактом неналежного виконання медпрацівниками їхніх обов’язків відкрито кримінальну справу. Заступник генпрокурора взяв її під свій контроль, й ми сподіваємось це пришвидшить розслідування”.
Володимиру Кулаку, який у належному порядку звернувся у департамент, відповіли коротко: «у зв’язку з відпускним періодом… проведення експертної оцінки… та розгляд даного випадку… переноситься на вересень 2017 року».