Головна Новини Бійці добробату «Тайфун» розповіли, чому завтра йдуть на одне із засідань в...

Бійці добробату «Тайфун» розповіли, чому завтра йдуть на одне із засідань в міськрайонний суд

Не лише дбати про спокій та безпеку мешканців Тернополя, а й боротися за справедливість. На сторінці тернопільського добровольчого батальйону «Тайфун» опублікували інформацію про те, що відвідують засідання міськрайонного суду, в якому розглядають справу водія-порушника.

В одному із дописів на сторінці батальйону в соцмережі Facebook, йдеться про те, що 3-го травня, під час комендантської години, бійці затримали та передали поліції кермувальника автомобіля марки Volkswagen Т-5, номерний знак ВО3007ВХ, який був нетверезим. У батальйоні хвилюються про те, що чоловікові вдасться уникнути покарання. Далі – пряма мова з допису:

«Друзі, ви знаєте, що ми працюємо в Тернополі, щодня і щоночі патрулюючи місто спільно з поліцією. Ми дбаємо про безпеку мешканців та охороняємо спокій тернополян. Окрім цього, наші бійці присутні і на передовій та захищають нашу землю в місцях ведення бойових дій.

Сьогодні ж хочемо звернути вашу увагу на прикрий випадок. На жаль, в тилу нам доводиться не лише боротися з порушниками, а й відстоювати справедливість.

Пам’ятаєте в одному зі звітів про нашу діяльність, кілька тижнів, тому ми публікували інформацію про те, що 3-го травня затримали і передали поліції водія автомобіля марки Volkswagen Т-5, номерний знак ВО3007ВХ, який був нетверезим? Зараз розкажемо вам про ситуацію детальніше. Водій під час комендантської години заїхав на територію казнечейства, яку якраз патрулюють наші бійці. Вони підійшли до машини, побачили чоловіка, який спить за кермом в заведеному автомобілі, з увімкненими фарами. Підійшовши до водія, відчули запах алкоголю і, звичайно, викликали патрульну поліцію. Драгер показав 1,73 проміле, що підтвердило підозру про стан сп’яніння чоловіка. Автомобіль тієї ночі забрали на штрафмайданчик.

Тоді на водія склали протокол за ст. 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Передбачена відповідальність – штраф 17 000 грн. та позбавлення прав строком на 1 рік. І, як ми знаємо, рішенням штабу області передбачено, що автомобілі, водіїв яких виявляють нетверезими, забирають для потреб ЗСУ.

Буквально через кілька днів після цієї події, в нас з’явилася непідтверджена інформація про те, що цей водій намагається уникнути відповідного покарання і, можливо, йому повернули транспортний засіб.

Нагадаємо, процедура позбавлення водійських прав проходить через суд. Засідання відбувалися вже двічі, і наші бійці приходили на слухання, щоб переконатися, що порушник не уникне покарання. На жаль, сам порушник на судові засідання досі не з’являвся, а слухання переносили. Першого разу – для ознайомлення адвоката відповідача з матеріалами справи, а вдруге причиною перенесення став стан здоров’я відповідача. Чесно кажучи, така ситуація трохи нас бентежить. Тому хочемо висвітлити її публічно.

Адже якщо водій перебував за кермом в стані сп’яніння, то він становить загрозу суспільству. Оскільки ми дбаємо про безпеку в місті спільно з поліцією, то хочемо бути впевненими, що в таких громадян немає шансів уникнути покарання.

Наступне засідання по цій справі має відбутися завтра, 3-го червня, в міськрайонному суді, о 9:15 годині, суддя – Дзюбановський Ю.І. Ми знову будемо там присутні».