Головна Новини Бійці АТО, які не мають власного житла, отримали квартири «Креатор Буд» Ігоря Гуди 

Бійці АТО, які не мають власного житла, отримали квартири «Креатор Буд» Ігоря Гуди 

Тернопіль став одним із перших в Україні міст, де демобілізованим бійцям АТО виділили квартири. Власне помешкання, нарешті, матимуть ті, хто найбільше потребував: претендентів обирали не чиновники і не представники будівельної компанії, а ветерани АТО та бійці. Ініціативу підтримав тернопільський будівельник Ігор Гуда, відтак компанія «Креатор-Буд» видала сертифікати на житло.

Частину квартир передатуть в новозбудованих будинках в новому мікрорайоні на Підволочиському шосе, які ще в процесі будівництва, а частину житла ветеранам видають в уже існуючих новобудах.

Учасник АТО Андрій Джерелейко повернувся з війни до сім’ї, але неочікувано залишився сам з дочкою, в якої обмежені можливості. Свого житла він теж не мав, мешкає у тісній кімнаті в гуртожитку. Говорить, що пережив складні часи, шукав допомоги всюди.

«За дочку страшенно хвилююсь. От навіть кажуть, що в санаторій можна поїхати, але моя дочка не чує, я її саму не залишу. Будинок, де є наша нова квартира, на Київській. Поки що з донькою живемо двоє у відомчому гуртожитку. Не вірив, що можу таким способом отримати квартиру. Думав, такі речі через якісь знайомства бувають, своїм дають. А ми навіть не були ні з ким знайомі, але якось один через одного розказали. Розказала Лілія Мусіхіна, я тоді колись до неї ходив. Лишився сам, зарплата була невисока, я сам з дитиною, то намагався дати раду», — ділиться спогадами Андрій Джерелейко.

Дочка учасника АТО дуже зраділа, що в них з батьком буде власне житло, навіть хотіла збирати речі, щоб переїхати.

«Ми з нею мовою жестів спілкуємось. Пояснив, що треба ще почекати, зробити там ремонт, — посміхаєься Андрій Джерелейко. — Ініціатива з квартирами добра. В Тернополі ціла купа будівельників, а квартири виділив лише Ігор Гуда».

Нагадаємо, компанія «Креатор-Буд» виділила три тисячі метрів квадратних під квартири ветеранам. Наразі роздали 600 метрів квадратних. Решту претендентів, які постраждали на війні і не мають де жити, визначить комісія з волонтерів, ветеранів, громадських активістів.

Квартири отримали Валерій Чоботар, Іван Гуня, Андрій Джерелейко, Василь Бісовський, Руслан Муляр, Віталій Фидрин, Бурка Сергій, Руслан Андросюк, Ярослав Антонюк, Василь Сентик, Олександр Іриця, Едуард Дарзуля.