Головна Новини Бійцям у зону АТО передали вітання з Великоднем та запчастини для техніки

Бійцям у зону АТО передали вітання з Великоднем та запчастини для техніки

Напередодні Великодніх свят голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна відвідав у зоні проведення АТО тернопільських військовослужбовців.

На Сході разом з головою ТОДА були голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та очільники трьох районних державних адміністрацій: Тернопільської – Олександр Похилий, Шумської – Юрій Головатюк та Гусятинської – Віталій Батіг.

Під час поїздки вони відвідали бійців Національної Гвардії України, які дислокуються на Луганщині, бійців зведеного батальйону «Тернопіль» Головного управління Національної поліції Тернопільської області, які несуть службу на блокпостах у межах міста Лисичанськ, та військовослужбовців окремої артилерійської бригади ЗСУ, яка виконує завдання по всій лінії розмежування в зоні проведення АТО.

«Ми поставили собі за мету здійснити реконструкцію військових частин в Тернополі, Теребовлі, Чорткові та в Бережанах. Для нас важливо, щоб військовослужбовці, які виконують бойові завдання із захисту територіальної цілісності нашої держави на Сході України почувалися комфортно, – зазначив Степан Барна. – Згадати потрібно у цьому випадку й нашу артилерійську бригаду, батальйон «Тернопіль», Нацгвардію, Службу безпеки України, чиї підрозділи виконують бойові завдання, покликані забезпечити порядок і захист нашої землі. Одночасно наше завдання також проінспектувати умови, в яких служать військовослужбовці й привітати їх з днем світлого Воскресіння Христового, привізши їм паски, подарунки для того, щоб хлопці відчували підтримку з тилу. Хотілося б відзначити, що для нас надалі є пріоритетом відбудова Збройних сил України, зокрема тих військових частин, постійним місцем дислокації яких вважається Тернопільська область. Сьогодні до цього питання ми долучаємо органи державної влади та органи місцевого самоврядування, підприємницькі структури, які також активно допомагають у питанні облаштування й створення умов для військової служби».

Водночас, як підкреслив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, сьогодні сміливо можна констатувати, що армія цілком забезпечена, а у військовослужбовців є належні умови перебування, екіпірування та харчування.

Крім привітань із світлим святом Воскресіння Христового, нашим військовослужбовцям передали необхідні запчастини для ремонту техніки, яка у зоні проведення антитерористичної операції вкрай необхідна для належного виконання службових обов’язків. Передали бійцям також продукти харчування та солодощі, які, власне, були їхнім особливим побажанням.

«Користуючись нагодою хочу подякувати голові нашої області і всім, хто приїхав до нас напередодні Великодніх свят у зону проведення антитерористичної операції за підтримку та допомогу й за те, що не забувають про нас ні на свята, ні в будні, – наголосив командир підрозділу особливого призначення «Тернопіль» Володимир Катрук. – Ми їм дуже вдячні за привезені подарунки, за паску, а також за все необхідне для несення військової служби на території Луганської області. Висловлюємо щиру вдячність й усім жителям Тернопільщини за допомогу, яку вони збирають і надсилають бійцям АТО ось уже протягом трьох років».