Головна Новини Бюджет Тернополя на 2018 р. попередньо запланували у сумі понад півтора мільярда...

Бюджет Тернополя на 2018 р. попередньо запланували у сумі понад півтора мільярда гривень

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення затвердити проект бюджету Тернополя на 2018 рік та винести його на розгляд депутатам міської ради на черговій сесії.

Міський голова Сергій Надал розповідає, що попередньо бюджет 2018 року запланований у сумі 1 млрд. 677 млн. грн., без урахування субвенцій на соціальний захист населення. Основними джерелами доходу будуть податок на доходи фізичних осіб, акцизний податок, місцеві податки та збори, плата за надання інших адміністративних послуг, субвенції з державного бюджету, власні надходження бюджетних установ, бюджет розвитку і т.д.

«У новому бюджеті передбачено виділити понад 304,1 млн. грн. на потреби ЖКГ – проведення капітальних ремонт доріг, тротуарів, міжквартальних проїздів, завершення робіт на дамбі Тернопільського ставу, встановлення індивідуальних теплових пунктів та ін., – розповідає Сергій Надал. – Також 19,5 млн. грн. виділені з міського бюджету на придбання медичного обладнання, проведення капремонтів приміщень медичних закладів. Майже 71 млн. грн. заплановано для сфери культури».

У 2018 році передбачено також виділити понад 45 млн. грн. на спортивну галузь у місті, а саме на облаштування спортивного комплексу для лижного фрістайлу, будівництво спортивної бази з водних видів спорту, реконструкцію гідротехнічних споруд веслувального каналу, будівництво нових спортивних об’єктів, встановлення нових спортивних майданчиків та вуличних тренажерів в різних мікрорайонах міста.

«На фінансування освітньої галузі з міського бюджету у 2018 році передбачається понад 465 млн. гривень, зокрема кошти будуть спрямовані на відновлення роботи дошкільних навчальних закладів та відкриття додаткових груп у діючих закладах дошкільної освіти, розширення мережі інклюзивних класів, розвиток системи дистанційного навчання, проведення капітального ремонту та оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти, – додає очільник Тернополя. – Також бюджетом на 2018 рік передбачено кошти на реалізацію проектів «Громадського бюджету» в сумі 9,4 млн. грн.»