Головна Новини БФ «Shelter Ternopil» намагаються дискредитувати

БФ «Shelter Ternopil» намагаються дискредитувати

Сьогодні в інформаційному просторі Тернопільщини поширювалася інформація про перевірку одного з благодійних фондів на предмет законності діяльності. Йдеться про «ShelterTernopil». Далі – пряма мова зі сторінки фонду.

Вже 3-й місяць ми волонтеримо з найщирішими намірами, а сьогодні бачимо картину, як практично всі місцеві, і не тільки, сайти підхопили інформацію з сайту обласного управління поліції про сумніви щодо нашої діяльності.

Спочатку нас звинуватили в тому, що нібито гуманітарна допомога може продаватися. Згодом цю інформацію з матеріалу забрали. Потім йшлося про те, що правоохоронцям не надали якихось документів. Хоча це теж не відповідає дійсності і ми маємо відеопідтвердження того, що всі документи, про які було запитано – було надано.

Матеріалу, який став першоджерелом і був опублікований близько обіду на сайті ГУНП в Тернопільській області вже немає. А якраз його перекопіпастили собі всі новиннєві сайти. Якраз в тому матеріалі і була вся інформація, яка виявилась неправдивою і, тим не менше, зараз гуляє просторами інтернету.

Зараз на сайті поліції вже з’явилась інформація про те, що за результатами перевірки «Shelter Ternopil», порушень законодавства щодо надання гуманітарної допомоги не виявили.

Зі свого боку, ми хочемо сказати, що вся наша діяльність постійно висвітлюється на наших сторінках в соцмережах. Наш БФ “Shelter Ternopil” – відкритий для всіх – ми і переселенцям у Тернополі допомагаємо, і відправляємо речі першої необхідності в інші регіони. Щодо вантажівки, яка кілька днів тому до нас приїхала зі Швеції і стала комусь поперек горла, то це наші друзі там зібрали гуманітарну допомогу для українців. Серед іншого – корм для котів і собак, бо Joakim Nilsson, який є нашим добрим другом, створив благодійну організацію UkrainaHjälpen, і вирішив, що в країні, де триває війна, доречна допомога буде не лише людям. Ми, до слова, вже ведемо переписку з фондами, які опікуються тваринами, щоб допомогти не лише притулкам в Тернополі, а й в інших регіонах.

Будь-хто з мешканців нашого прихистку, або людей, які зверталися до нас за допомогою, вам розкаже і покаже, що в якій кількості, коли і як отримав. І всі наявні в нас речі ми віддаємо людям безкоштовно.

Тільки от хочеться, щоб працівники Нацполіції, які займаються опублікуванням інформації теж ставилися відповідально до своїх обов’язків. Бо виявилось, що ніяких претензій в поліції до нас немає, але безпідставні підозри і звинувачення в соцмережах залишились.

Попри те, що ми сьогодні весь день боремося з дезінформацією, ми будемо продовжувати свою діяльність. Бо війна триває. І допомога потрібна постійно.