Головна Новини БФ «Shelter Ternopil» впродовж літа видав понад 700 ящиків гуманітарної допомоги

БФ «Shelter Ternopil» впродовж літа видав понад 700 ящиків гуманітарної допомоги

Черкаси, Херсон, Запоріжжя, Миколаїв, Полтава, Луганщина, Донецька та Київська області – в ці регіони впродовж літа благодійний фонд «ShelterTernopil» відправляв гуманітарну допомогу. Отримували від волонтерів необхідне, як цивільні, так і військові.

Окрім цього, благодійний фонд продовжує видавати гуманітарну допомогу ВПО у Тернополі. Йдеться про засоби гігієни для дорослих та дітей – шампуні, гелі для душу, зубні пасти і щітки, підгузки для дорослих і дітей, іграшки, пледи пляшечки і пустунці та дитяче харчування. За літо і половину вересня волонтери змогли допомогти предметами із цього списку понад 600 сім’ям у Тернополі.

Пані Наталя, яка днями вкотре отримала допомогу в шелтері, каже, що навіть елементарні засоби гігієни – це зараз для переселенців справді затратно. Тож, гуманітарна допомога трохи полегшує ситуацію.

«І шампунь, і гігієна жіноча, і щіточки треба обновити. Це дуже велика допомога. Дехто, може, скаже: та шо там – пішов, купив, але насправді це дуже важливо, дуже дякуємо шелтеру за допомогу», – зауважує пані Наталя, яка приїхала в Тернопіль з Харкова ще у квітні.

Неодноразово впродовж літа фонд допомагав цивільним та військовим в інших регіонах.

«До прикладу, з волонтерами БФ «Всі поруч» ми вже справді здружилися. Вони були в нас 5 разів і жодного разу не поверталися з порожніми руками – медикаменти, дитяче харчування, паштети, які хлопці передали військовим, підгузки для дітей та іграшки – це те, що поїхало від нас у Краматорськ», – розповідає засновниця та директорка БФ «ShelterTernopil» Мар’яна Юлик.

Мар’яна розповідає, що благодійні організації з інших регіонів часто звертаються до них за підтримкою. Зуміли допомогти, до прикладу, БО «Благодійний фонд соціального захисту надії і добра», яка знаходиться в Черкасах. У Запоріжжя відправляли речі першої необхідності громадській організації «Гордість нації», волонтери якої допомагають тим, хто опинився у скруті.

«Влітку ми зуміли допомогти і волонтерам з Києва. Зокрема Вікторія Ничипоренко та фонд «Гоу добродіяти» знайшли автомобіль і приїхали в Тернопіль, щоб забрати милиці, підгузки для дорослих, одяг та взуття для дорослих і дітей, медичні препарати, рушники, матраци, валізи, ковдри, пледи, чоловічі спортивні костюми. Допомагали ми і волонтерам у Харкові та на Херсонщині», – ділиться Мар’яна Юлик.

Щодо допомоги військовим, то зазвичай передають продукти харчування тривалого зберігання, каремати, спальні мішки, засоби гігієни та білизну, в залежності від того, які є запити від хлопців та що наявне у шелтері.

Засновниця «Shelter Ternopil» акцентує на тому, що її організація має можливість допомагати іншим в таких масштабах завдяки підтримці благодійників з-за кордону. Адже шелтеру допомагають і українці, які проживають в інших країнах, і іноземці.

«Насправді з часом обсяги допомоги стали трохи меншими. Це не дивно, адже у людей вичерпуються ресурси та можливості. Але саме ті люди, які допомагають нам – дають нам сили і мотивацію продовжувати свою діяльність. А ще одна неймовірно сильна мотивація для нас – це беззаперечна віра в нашу перемогу», зізнається директорка фонду. І вкотре запевняє, що її організація діятиме доти, поки в цьому буде потреба.