Головна Новини Бучацькі лісівники розбиратимуться з чужими дровами

Бучацькі лісівники розбиратимуться з чужими дровами

Уже понад два тижні триває колотнеча в Монастириськах, де ніяк не можуть розібратися, чиї дрова, звідкіля заготовляли та хто їхній власник. Все почалося з того, що кілька представників громадських організацій разом із представниками місцевих правоохоронних органів зупинили автотранспорт, ущерть завантажений колотими дровами. На вимогу власників транспорту пред’явити документи, ті відмовилися, погрожуючи в бік активістів. Згодом показали супровідні документи, які, на їхню думку, є сумнівного характеру.

Поки що не зрозуміло, хто правий, а хто ні. Та враховуючи резонанс навколо даної події і те, що постійних користувачів лісів на даній території є кілька, в тому числі і територія держлісфонду державного підприємства «Бучацьке лісове господарство», в бік якого з вуст представника громадської організації нерідко озвучуються безпідставні звинувачення, лісівники не стоять осторонь, та проводять паралельне розслідування даного інциденту.

Нагадаємо, що працівники державної лісової охорони як Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, так і державних лісогосподарських підприємств постійно здійснюють рейди територією державного лісового фонду. Крім того, минулоріч траплялися часті випадки, коли державна лісова охорона інформувала і про крадіжку лісу на території інших лісокористувачів, відтак порушників лісового законодавства, завдяки державній лісовій охороні підприємств і Управління, вдавалося затримувати на гарячому та притягувати до відповідальності.

Так, протягом 2017 року працівниками державної лісової охорони проведено 420 рейдів із виявлення порушників лісового та мисливського законодавства в тому числі 61 рейд спільно з представниками Головного управління Національної поліції України в області.

Нагадаємо також і те, що про всі рубки, які відбуваються на території державного лісового фонду підприємства інформують сільські ради, на території яких здійснюються дані лісогосподарські заходи. Крім того, на офіційному сайті Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, у рубриці «Оперативна інформація про рубки», можна дізнатися всю інформацію про те, в якому кварталі якого лісництва якого лісгоспу Управління здійснюється рубка.

Наразі державна лісова охорона Бучацького лісгоспу, незважаючи на те, що дрова, які наробили шуму в м. Монастириськ, не мають ніякого стосунку до державного підприємства, з’ясовуватиме самотужки, хто їхній власник. Опісля інформацію буде повідомлено у відповідні органи для подальшого її розслідування.

Зі свого боку лісівники звертаються з проханням до всіх представників громадських організацій, якщо вам стало відомо про незаконну рубку лісу, велике прохання на своїх сторінках у соціальних мережах зазначати інформацію щодо того, де ви її виявили з прив’язкою до географічних координат, адже в кожному районі є кілька лісокористувачів. Це дасть змогу не лише швидше провести розслідування, а й убезпечить ні в чому не винного лісокористувача від безпідставних звинувачень у його бік. Дякуємо за розуміння.