Головна Новини Будівельна компанія «Креатор-Буд» передала три тисячі квадратних метрів на квартири бійцям АТО

Будівельна компанія «Креатор-Буд» передала три тисячі квадратних метрів на квартири бійцям АТО

Сертифікати на дванадцять квартир від компанії «Креатор-Буд» в Тернополі отримали бійці АТО. Планувалось, що квартири збудують в новому мікрорайоні міста, що на Підволочиському шосе, але з ініціативи бійців та керівництва компанії, у нові помешкання “атовці” зможуть вселитись значно раніше. Загалом компанія «Креатор-Буд», з ініціативи її керівника Ігоря Гуди, виділила три тисячі метрів квадратних на квартири бійцям, поки розподілили лише 600 метрів квадратних — 12 квартир.

Отримали їх ті, хто найбільше потребував: претендентів обирали не чиновники і не представники компанії, а ветерани АТО та бійці.

— Спочатку планувалось так, що квартири мали би бути виділені на Підволочиському шосе. Але річ у тому, що там мікрорайон ще би будувався й освоювався кілька років, в той час, як питання з помешканням було відкритим. Тому Ігор Гуда з розумінням поставився до ситуації, ще нічого не збудувавши там, виділив квартири у тих будинках, які здадуться набагато швидше, — розповідає ветеран третього полку спеціального призначення Володимир Розум’як, який є одним з членів комісії.

Квартири в першу чергу отримували багатодітні батьки, ветерани, які отримали поранення, одинокі «атовці», які виховують дітей-інвалідів.

— Ми подумали, що людям, які повернуться, держава в кращому випадку дасть якийсь клаптик землі, але в основному вони навіть не матимуть можливості там збудуватись. Тому ми прорахували варіант, щоб тим, хто опинився в дуже складних обставинах, хто реально не має можливості ні купити житло, ні якось отримати. Компанія “Креатор-Буд” відізвалась з найкращою пропозицією, ми уклали трьохсторонній договір між міською радою, учасниками бойових дій та забудовником в особі Ігоря Гуди, — розповідає Роман Мельник.

Члени комісії розказують, що така ініціатива будівельника — була тоді першою в країні.

— Коли це все вийшло, то я дякував від всіх і забудовнику, Ігорю Гуді, і меру за те, що вони настільки чесно і порядно повелись, ми були шоковані. Хлопці отримали 12 квартир, отримали саме ті, хто найбільше потребував. Це реальна допомога воїнам, в Україні ще ніхто не отримували, на скільки я пам’ятаю, з простих «смертних» воїнів, які воювали, які не мають, їм треба, — додає Роман Мельник.