Головна Новини Бруд на стінах, в умивальнику, унітазі: що сталося після футболу на стадіоні...

Бруд на стінах, в умивальнику, унітазі: що сталося після футболу на стадіоні у Збаражі (Відео)

У Збаражі на стадіоні “Колос” після гри за кубок області футболісти залишили брудну роздягалку. Відео брудного й засміченого приміщення опублікував у Фейсбуці в групі “Футбол Збаражчини” Григорій Ямчук. Суспільне з’ясовувало, що саме сталося в роздягальні на стадіоні.

В описі до відео йдеться, що 11 червня за кубок області змагалися дві команди – ФК “Галич” (Збараж) та ФК “Борщів”. І саме футболісти ФК “Борщів” забруднили роздягалку.

Кореспонденти Суспільного з’ясували, що відео з роздягальні зняв директор збаразької ДЮСШ, якій належить стадіон “Колос” Ігор Патроник. Він розповів, що про брудну роздягалку йому повідомив сторож.

“Прийшов до мене сторож і каже: “Ходи подивишся, що в роздягальні”. Я прийшов, подивився: болото на плитці, в умивальнику, в унітазі та на стінах. Про проблему ми сказали керівництву команди “Галич”. Наша прибиральниця все поприбирала і помила. Болото на плитці це нормально, тобто таке в дощову погоду буває, болото прилипає до взуття. Але на стінах, в умивальнику, в унітазі, то ми ще такого не бачили”.

Прокоментувати ситуацію в роздягальні на стадіоні в Збаражі ми попросили заступника голови “Асоціації футболу Тернопільщини” Василя Заторського. Він розповів, що спілкувався з керівництвом футбольного клубу “Борщів”. Йому повідомили, що компенсують витрати на прибирання роздягальні на стадіоні “Колос” у Збаражі.

Також кореспонденти Суспільного телефонували тренеру ФК “Галич” Володимирові Курилу.

“Така поведінка футболістів неприпустима. На стінах відбитки взуття футболістів. Злість не можна виплескувати на роздягальню і матеріальні цінності. Я говорив із заступником міського голови Борщева Володимиром Дуплавим. Це поміркована людина, до нього особисто я претензій не маю, він бачив відео, але на грі не був. Він сказав, що з гравцями проведуть бесіду. До речі, деякі гравці ФК “Борщів” телефонували й вибачалися за своїх колег. Перед початком сезону ФК “Збараж” і ФК “Галич” скидалися на ремонт цих роздягалок. Ми не звинувачуємо всіх футболістів”.

Головний тренер ФК “Борщів” Олег Зубик розповів Суспільному, що роздягальня була забруднена через погану погоду та необдумані дії кількох гравців.

“По-перше, так, ми порозумілися, ми вибачилися. По-друге, погодні умови, був дощ. Екіпіровка і взуття футболістів були в болоті. Замащена роздягальня була тому, що гравці були брудні, в них окрім взуття, була брудна й форма. Замастили стіни вони не спеціально, бо коли форма брудна, то можна зачепити стіну плечем, а двері брудною рукою. Те, що був брудний умивальник і брудна душева, то це наслідки дій одного-двох гравців з необдуманих вчинків. А все інше – це футбол. Щодо забрудненого умивальника і душевої, то ми провели бесіду зі своїми гравцями. Це не зробила вся команда, це зробили один-два гравці. Ми попросили вибачення. Сказали, що компенсуємо витрати, мова про кілька сотень гривень, бо нічого не розбито і не поламано”.

За словами Володимира Курила, гра за кубок області між ФК “Галич” (Збараж) та ФК “Борщів”, яка відбулася 11 червня, закінчилася з рахунком 2:2.