Головна Новини Британці не зрадили жодного разу Українців – Руслан Кулик

Британці не зрадили жодного разу Українців – Руслан Кулик

Онук однієї з найбільших фігур в історії Великобританії, політичного діяча і прем’єр-міністра в роки Другої світової війни Уїнстона Черчилля, депутат Палати громад Великобританії від Консервативної партії, в минулому міністр сільського господарства, рибальства і продовольства, а також міністр оборони Сер Ніколас Соамс, прибув в Україну, повідомляє Номер один

Метою приїзду стала його участь у круглому столі “Брекзит: якою має бути стратегія України?” Захід пройшов 19 вересня в одному з престижних готелів столиці. Разом з настільки цікавою фігурою у Київ прибув і колишній депутат Європейського парламенту, банкір, фінансист і політик Британії Ніл Балфор.

Ціль заходу – виробити конкретні рекомендації для стратегії зовнішньої політики України на євроінтеграційному напрямку з врахуванням результатів Брекзиту. Розмірковуючи про перспективу співпраці України та Великобританії, Сер Ніколас Соамс підкреслив, що «не варто розглядати «Брекзит» як щось, що вже відбулося. Це процес. Але для України насправді є лише один шлях – сильна економіка. Чим сильнішою буде Україна економічно, тим більшу вагу вона буде відігравати у міжнародній політиці. Чи буде це відбуватися через ЄС, чи через Велику Британію, не має великого значення».

До дискусії були запрошені українські та британські дипломати, експерти. Серед яких був і наш земляк, радник голови Донецької ОДА з питань міжнародного співробітництва Руслан Кулик.

Він висловив думку, що Україна не зазнає істотних втрат від виходу Великої Британії з ЄС, якщо активніше розвиватиме прямі дипломатичні зв’язки. За його словами, нам слід використати «Брекзит» для зміцнення різнобічних контактів із Британією, які підсилять нашу державу.

«Великобританія є хороший друг України у питанні захисту територіальної цілісності. Британці не зрадили нас жодного разу щодо підтримки України у боротьбі за незалежність. І навіть після «Брезиту», Великобританія готова виділяти Україні додаткових два мільйони фунтів стерлінгів на проект розмінування Донбасу. Проте вона завжди дає один меседж – ми будемо допомагати, але Вашої роботи за Вас робити не будемо» – зазначив Руслан Кулик.