Головна Новини Браконьєра із самкою дикого кабана затримали на Зборівщині

Браконьєра із самкою дикого кабана затримали на Зборівщині

Незважаючи на те, що у Тернопільській області закінчився сезон полювання на копитних Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області оформлено матеріали справи за ч.2 ст.85 КУпАП і скеровано їх до Зборівського міжрайонного суду за фактом незаконного полювання 31.08.2016 р. громадянином, що мало наслідком добування тварини на території Ярчівецької сільської ради в мисливських угіддях Зборівської РО УТМР.

Працівниками екологічної інспекції в Тернопільській області опівночі 31.08.2016р.на дорозі загального користування в с.Озерна Зборівського району був зупинений позашляховик , в якому не горіли задні габарити. Як з’ясувалось , вони були заклеєні світлонепробивною плівкою. Крім того, всередині позашляховика знаходилась вбита самка дикого кабана та карабін. При розтині тварини було знайдено кулю саме з цього карабіну. Порушник цей факт підтвердив. Позашляховик, карабін та тварину вилучено.

За скоєне правопорушення передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу на суму від 1020 до 2040 грн. Крім того, порушник повинен сплатити збитки на суму 10 тис.грн.за незаконно добуту тварину. Останнє слово за судом, який повинен прийняти рішення про накладення штрафу від 60 до 120 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією карабіна і позашляховика, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацйією карабіна і позашляховика , які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.