Головна Новини Ботанічний сад у Кременці обгородять і зроблять платний вхід

Ботанічний сад у Кременці обгородять і зроблять платний вхід

Огородити експозиційну зону Кременецького ботанічного саду та ввести вхідну плату – вкотре такої думки працівники Кременецького ботанічного саду. Спонукають до цього прикрі випадки, які почастішали на території ботанічного саду.
“Після вихідних у старому парку було виявлено суттєві ушкодження сакури махрово-рожевої. Значну частину дерева обгризено, огорожу навколо нього повалено. Очевидно, що це могли зробити домашні улюбленці.
Раніше ми повідомляли про таке ж варварське поводження з павловнією, що повторювалося впродовж кількох років. У результаті ніяк не могли діждатися її квітування. Траплялося, що “вдячні” відвідувачі «позичили» прямо в експозиційній зоні півонії деревоподібні, магнолії, рододендрони, тощо” – повідомили у Кременецькому ботанічному саді.
Кременецький ботанічний саду зі своєю багатовіковою історією вабить не тільки туристів з різних куточків України, а й із закордону. Сюди приїздять, аби помилуватися унікальними ландшафтами та краєвидами. А місцеві жителі, на жаль, так по-варварськи ставляться до краси, яку плекають працівники ботанічного саду.