Головна Новини Бойовик батальйону “Восток” мама якого живе в Тернополі розкаявся

Бойовик батальйону “Восток” мама якого живе в Тернополі розкаявся

dengi-dtr20150201Бойовик з батальйону «Восток» здався в полон українським військовим, коли дізнався, які зарплати у бійців АТО. «Якщо б знав, краще пішов би в українську армію», – журиться бойовик-перебіжчик. За його словами, Україна йому набагато ближче, ніж Росія, оскільки його мати живе в Тернополі, а сам він навчався в Чернівецькому вищому училищі радіоелектроніки. 

Житель Ясинуватої Олександр Михайлович Гаврилко, 1960 року народження, вступив до лав «Востока» в кінці літа. Числився там стрільцем другої роти. Втік до українських бійців під час своєї розвідувальної місії, куди його послали в якості снайпера.

Як розповіли CRIME.in.UA українські бійці, до яких переметнувся Гаврилко, пішов він в бойовики через безгрошів’я. Але з вересня отримав від свого командування лише $ 100 і 1000 грн. перед новорічними святами. Втекти вирішив після того, як дізнався, що бійці АТО отримують в 4 рази більше, а віднедавна Міністерство оборони збирається ввести ще доплати у вигляді 1000 гривень за добу в АТО, а також виплачувати гроші за підбиту техніку противника.