Головна Новини Бойовика ДНР засудили до 14 років (фото)

Бойовика ДНР засудили до 14 років (фото)

Мешканця Тернопільської області суд визнав винним в участі у терористичній організації «ДНР».

Житель Чортківського району Німгір Ерднієв у жовтні 2014 року добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування терористів та обрав собі позивний «Німсон». З того часу він діє у складі терористичної групи, беручи безпосередню участь у злочинах бойовиків.

Слідчими СБУ встановлено, що зловмисник, перебуваючи на тимчасово окупованій території, брав участь у діяльності військових підрозділів терористичної організації «ДНР» під час бойових дій проти Збройних Сил України та підрозділів правоохоронних органів, які проводять антитерористичну операцію. Зокрема, у лютому 2015 року Німгір Ерднієв здійснював збройне захоплення м. Дебальцевого у складі 3-го мотострілкового батальйону «ДНР». У травні того ж року він брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України в районі м. Мар’їнки, а вже з вересня 2015 року засуджений утримував бойові позицій у с. Старомихайлівка Мар’їнського району Донецької області.

Вироком суду його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та заочно засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Громадяни, котрим стало відомо про перебування Німгіра Ерднієва на території області можуть повідомити про це на телефон довіри УСБУ в Тернопільській області 52-90-00, або на гарячу телефонну лінію УСБУ (067) 352-31–00 чи надіслати інформацію на електронну скриньку Управління usbu_ter@ssu.gov.ua