Головна Новини Богдана Буяка обрали на посаду ректора ТНПУ

Богдана Буяка обрали на посаду ректора ТНПУ

Вибори ректора Тернопільського національного університету пройшли успішно. Абсолютна більшість колективу університету підтримала кандидатуру проректора з наукової роботи та міжнародної співпраці, професора Богдана Буяка.
«Із 649 виборців проголосувало 614 або 94,6%, – повідомив Анатолій Григорук, голова Оргкомітету з виборів ректора ТНПУ. – «За» проголосували 564 особи, «проти» – 33 людей, 17 бюлетенів визнали недійсними, 35 бюлетенів не використали, їх погасили перед початком підрахунку голосів. Зауважень щодо проведення виборів не було ні у кандидата, ні у спостерігачів від претендента на посаду, ні від уповноваженого від Міністерства освіти та науки України – головного спеціаліста відділу професійної та вищої освіти ТОДА Тетяни Дрозд.».
Процес голосування тривав із 9.00 до 15.00. Відкрив його діючий ректор Володимир Кравець, а завершив – претендент на посаду Богдан Буяк. Виборці були активні з початку голосування, а станом на 11-ту ранку проголосувала вже половина тих, хто мав право зробити це. Відтак, ще до обіду стало відомо, що вибори ректора будуть дійсними. А після підрахунку голосів Оргкомітет з виборів ректора ТНПУ підтвердив це.
Тепер попереду процедура призначення нового ректора. До Міністерства освіти та науки України протокол про результати виборів мають надіслати до 15 листопада. Відповідно до законодавства, у Міністерстві мають прийняти рішення про призначення на посаду обраного ректора до 8 грудня. До того часу обов’язки ректора виконуватиме Володимир Кравець.
Наразі, колектив університету бажає новообраному керівнику плідної праці на процвітання рідного вищого навчального закладу.