Головна Новини Блогер який зніс рекламну конструкцію на Руській сплатить 17000 штрафу

Блогер який зніс рекламну конструкцію на Руській сплатить 17000 штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду, пише Тернополіс

Як вбачається із матеріалів справи, аварія трапилася 1 серпня цього року у Тернополі – близько 17.45 на вулиці Руській водій автомобіля Audі Q3 не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металеву огорожу і рекламний щит.

На щастя, у результаті ДТП обійшлося без травмованих. Механічних ушкоджень зазнали автомобіль, металева огорожа та рекламний щит.

Винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру на місці події. Результат – 2,08 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми.

На водія склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд 31 серпня постановив водія автомобіля Audі Q3 визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, 1 серпня ряд Інтернет-видань повідомляли, що аварію у центрі Тернополя скоїв відомий блогер Антон Метельський.