Головна Новини Близько 1000 юнаків боролися у Тернополі за титул чемпіона України зі змішаних...

Близько 1000 юнаків боролися у Тернополі за титул чемпіона України зі змішаних єдиноборств

На вихідних у місті відбувся Чемпіонат України зі змішаних єдиноборств ММА. За всю історію існування національної федерації це наймасштабніші змагання. Попри заявлену напередодні участь 600 спортсменів боротися приїхали близько тисячі.

 

Приймала спортсменів протягом 2 днів обласна федерація змішаних єдиноборств ММА під головуванням Богдана Юлика. Вперше за майже 6 років у Тернополі було проведено загальноукраїнські змагання з бойових мистецтв. Попри те, що обласна федерація була заснована лише 4 місяці тому, це вже другий турнір за весну. Для проведення змагань організації треба було виграти спеціальну ліцензію. Тернопільська область конкурувала із Дніпропетровською та Житомирською і все ж виграла право провести чемпіонат України на своїй території.

 

За словами виконавчого директора змішаних єдиноборств ММА України Антона Бланка, спортсмени разом із Богданом Юликом розпочали розвивати цю дисципліну в Тернополі. Обласна федерація 5 березня провела чемпіонат області, а потім виявила ініціативу провести в Тернополі чемпіонат України. Турнір 22-23 квітня зібрав рекордну кількість учасників. У минулому році на чемпіонаті серед молоді змагалися 400 людей.

 

Свої бойові навички демонстрували спортсмени від 10 до 21 року включно. Відкривали змагання Заслужений артист України Борис Репка, який виконав гімн України та ансамбль барабанщиць, який зарядив спортсменів духом боротьби.

 

«Представлені на змаганнях всі області України, зокрема Донецької та Луганської. Це свідчить, що спорт об’єднує людей та Україну», – наголосив голова обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Богдан Юлик.

 

Першими у суботу на ринг вийшли спортсмени від 16 років. Попередні бої відбулися у Фізкультурно-оздоровчому комплексі ТНЕУ, а видовищний фінал – у концерт-холі ТРЦ «Подоляни». А у неділю боролися молодші спортсмени від 10 до 16 років.

 

Фінал змагань у «PODOLYANY HALL» зібрав сотні глядачів вболівальників. Тим часом за прямою трансляцією національного чемпіонату на телеканалі «X SPORT» спостерігали тисячі любителів змішаних єдиноборств. До слова, національна медіакомпанія вперше транслювала спортивний захід, який проводився у Тернополі.

За результатами змагань титули чемпіонів України у різних вагових категоріях отримали кілька десятків молодих спортсменів. Бійці, які вибороли «золото» стало тримали заодно можливість представляти Україну на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА.

Так, невдовзі захищатиме честь українського ММА представник тернопільської команди Павло Малютик. Хлопець у національних змаганнях брав участь вперше, однак продемонстрував неабияку підготовку: «Вже третій рік займаюся бойовими мистецтвами. Я відчуваю, що це моє покликання. Заняття ММА змінило мої погляди на життя. Я став більш активним, впевненим, зосередженим на навчанні. Я вчуся доводити свою правоту в житті так, як і на рингу».

 

Загалом на цей рік у Федерації змішаних єдиноборств України ММА заплановано три Чемпіонати України: серед молоді, чоловіків і жінок. Перший із них – чемпіонат України зі змішаних єдиноборств ММА серед молоді пройшов у Тернополі, що є почесним для нашого міста.