Головна Новини Блаженнійший Епіфаній освятив храм Вознесіння Господнього у Тернополі

Блаженнійший Епіфаній освятив храм Вознесіння Господнього у Тернополі

Цими днями з першосвятительським візитом у нашому місті перебуває Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

Під час візиту Митрополит звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Вознесіння Господнього на просп. Злуки. 21-А у Тернополі, після чого провів Божественну Літургію.

На спільну молитву та освячення храму серед інших гостей прибув міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Сьогодні визначна й історична подія у нашому місті, ми освячуємо ще один храм. Будівництво храму – це завжди свята справа, а особливо у час війни, коли російські окупанти хочуть знищити наші міста і села, наших людей, руйнують церкви і храми, нищать нашу мову, культуру і духовність, –  наголосив Сергій Надал. –  У нас сьогодні з’явилось ще одне місце, де люди будуть молитись за наших воїнів і за нашу перемогу. Віримо, що цей храм стане ще одним культурним і освітньо-духовним центром нашого міста», –  наголосив Сергій Надал.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

На завершення Блаженнійший владика звернувся до присутніх з першосвятительським словом й зазначив про важливість спільної молитви.