Головна Новини Бицюра чекає команди: «На вихід!»?

Бицюра чекає команди: «На вихід!»?

L2JsQ5zyFOYЗ’ясовування стосунків та суперечки між заступниками голови Тернопільської обласної державної адміністрації тривають уже не перший місяць. Та останнім часом «війна» посадовців набирає все більших обертів. Свідченням цьому є вже два службових розслідування, проведених у стінах місцевого «Білого дому» стосовно Івана Бабійчука та Леоніда Бицюри.

Спочатку відбувається службова перевірка за фактами хабарництва Івана Бабійчука, яку очолює Леонід Бицюра. Та невдовзі після завершення цієї перевірки голова ОДА видає розпорядження про проведення службового розслідування вже стосовно Леоніда Бицюри. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем. І головою цієї комісії призначають Івана Крисака. Ворожнеча між Крисаком та Бицюрою має вже кількарічну історію. І ставлення Івана Крисака до представника ВО «Свобода» стало зрозумілим одразу після його призначення виконуючим обов’язки голови ОДА у 2014 році.

Проведені перевірки ще не дали результатів, хоча матеріали по обох передали у правоохоронні органи. Але поки їх вивчатимуть у прокуратурі та судах, суперечки між заступниками, які далі обіймають свої посади будуть продовжуватися. А це аж ні як не сприяє злагодженій та результативній роботі команди нового керівника області. І це визнають самі фігуранти суперечок. Зокрема, Іван Крисак і Леонід Бицюра розповіли журналістам, що думають з цього приводу на нещодавній прес-конференції.

«Безумовно що це ненормально, – каже Іван Крисак.  – Не хочу виправдовуватися, але у мене немає ні з одним інтернет-виданням домовленості про замовні статті. Я не брав участі ні разу ні в яких закулісних обливаннях когось брудом і так далі. Мене зачіпали, але я мовчав, і сьогодні мовчу, і не кажу що хтось ходить під криміналом, порушив хтось – повинен відповідати, прийде час і буде відповідати в суді. Мене звинувачували в тому, що я відвідав засідання виконкому сільради, то я спокійно це вислухав. Подали в суд, ходжу пояснюю свої вчинки, ні на кого не ображаюся, ніде не пишу, не даю нікому «здачі» через інтернет-видання чи ЗМІ, ходжу в суд і в законний спосіб захищаю себе і свою гідність. Думаю це ненормально коли такий стан речей, але не я його започаткував.».

Леонід Бицюра скаржиться, що має мало повноважень, адже готовий працювати більше, і не зважаючи на неприязні стосунки з двома іншими заступниками, залишати посаду не має наміру. « Працювати в такій команді мені не комфортно, тому що можу набагато більше, ніж мені доручили – каже Леонід Бицюра. – Особисто звертався до голови адміністрації, щоб він сказав: «На вихід!» або щоб доручив виконувати задачі. Наразі відповіді не отримав ніякої. Я розумію, що можливо правильним було б рішення зразу піти із Сиротюком, але мені такого завдання не ставили. На жаль, політика переважає, але я сподіваюсь, що буде закон про державну службу і заборонять політикам, членам партій і депутатам перебувати на державній службі. Тоді розв’яжеться дуже багато питань взаємоконтролю, конфлікту інтересів та багатьох інших.».