Головна Новини Без паніки, але із захистом: тернополяни “змітають” медичні маски з аптек

Без паніки, але із захистом: тернополяни “змітають” медичні маски з аптек

Без паніки, але із захистом. Тернополяни активно запасаються масками. У більшості міських аптек понад два тижні – їх дефіцит.

«На день до 50 людей приходять і запитують про маски. Кажуть, що обходять весь Тернопіль і не можуть ніде знайти. До нас прийшов хлопець і забрав оптом 300 штук», – розповів працівник тернопільської аптеки Олег Курінь.

В аптеці на Східному масиві залишились тільки марлеві повʼязки. Найбільший попит був місяць тому, – каже фармацевт Аліса, пише Медіатор

Зараз дуже великий ажіотаж щодо масок, антисептиків для шкіри. Багато хто каже, що є в сімʼї дітки маленькі, що хочуть захиститись трохи. Дехто каже, що передають на Італію», – сказала працівниця тернопільської аптеки Аліса Мельник.

Брак масок відчули і в «Соціальній аптеці», яка поруч. Скуповують, бо бояться небезпечного вірусу.

«Запасаються багато, ажіотаж великий, але в наявності нема. Мабуть, думаю, від коронавірусу так хочуть вберегтися», – зазначила працівниця тернопільської аптеки Вікторія Сердюк.

«Масок немає, дефіцит. Я була в двох на Київській, там немає», – тернополянка Валерія.

Незважаючи на паніку в аптеках, чимало тернополян – спокійні. Бігти за повʼязками не поспішають.

«В мене і в моєї сімʼї паніки немає, тому що ми нормально відносимось до коронавірусу. Думаємо, що це звичайний вірус, ми спокійні, тому що в Тернополі нема хворих людей», – тернополянка Ольга.

«Вже одного разу купляли маски, як пам’ятаєте. Хтось на тому збагатів», – тернополянин Руслан.

«Поки що не запасаємось, бо не бачу підстав для того. Крайньою мірою це має мати місце в Тернополі, а якщо воно десь там… Дійсно буде паніка, коли всі будуть бігти купляти маски», – тернополянин Іван.

«Ну ми й так оберігаємось, руки миємо, сире не їмо, та й поки що не потрібно. Надіємось, що пройде», – тернополянин Петро.