Головна Новини Безхазяйні рухомі речі будуть переходити у комунальну власність Тернополя

Безхазяйні рухомі речі будуть переходити у комунальну власність Тернополя

Виконавчий комітет затвердив порядок взяття на облік безхазяйних рухомих речей та прийняття таких речей у комунальну власність територіальної громади Тернополя. У рішення ідеться про безхазяйні рухомі об’єкти, власник яких не з’явиться впродовж шести місяців.

У Порядку зазначається, що після надходження повідомлення про наявність безхазяйного рухомого майна виконавчий комітет Тернопільської міської ради протягом місяця вживає заходи щодо встановлення власника майна, направляє запити у відповідні служби для з’ясування наявності реєстрації права власності на будівельні матеріали, права користування об’єктом та ін. Далі, після шести місяців з дня взяття на облік безхазяйного рухомого майна, відповідне управління звертається в суд із заявою про передачу об’єкта у комунальну власність територіальної громади Тернополя.

До слова, у порядку вказано, що не може бути визнано безхазяйним майно, власник якого відомий, але в цей час невідомо, де він знаходиться, а також майно, яким користуються члени сім’ї, родичі власника чи яким управляють інші особи за дорученням власника.

rada.te.ua