Головна Новини Безробітний під Чортковом викрав фруктовий сад

Безробітний під Чортковом викрав фруктовий сад

33 саджанці яблуньок сорту «Чемпіон» і «Пінова» вирвав заради власного збагачення у фруктовому садку с. Біла Чортківського р-ну непрацюючий молодик. Кримінальний інцидент скоїв минулого року наприкінці березня.  

Внаслідок наглого злодійства фермеру було завдано матеріальної шкоди на 2 тис. 145 грн., тобто по 65 грн. за кожну молоду яблуньку, пише Номер один

Під час розгляду справи у Чортківському районному суді обвинувачений зізнався, що на територію садка пробрався через отвір в огорожі. А потім просто почав виривати молоді деревця, при цьому зовсім не турбувався, аби не пошкодити коріння яблуньок.

Щоправда, за грати молодик не поспішав, тож ще під час досудового слідства повністю компенсував фермеру завдані збитки та уклав з ним угоду про примирення, погодившись із висунутим обвинуваченням у таємному викраденні чужого майна (крадіжці) – ч.1 ст. 185 КК України.

Відтак суд затвердив укладену угоду та зобов’язав ніде не працюючого молодика сплатити 850 грн. штрафу в дохід держави.

Є в цій історії і кумедний факт: через понад 3 місяці зберігання трьох саджанців у камері речових доказів їх повернули фермеру. Тобто по суті потерпілому повернули сухий віник. Схоже на знущання: частину саду знищили, а злодій вийшов на волю. Чом би не застосувати до нього громадські роботи? Хоча такого покарання й не передбачено законом.

Олекса Чиж