Головна Новини Бездіяльність міської ради може мати трагічні наслідки?

Бездіяльність міської ради може мати трагічні наслідки?

Вже 9 років тягнеться конфлікт між мешканцями будинку №28  по вул. Ст.епанга Бандери в місті Бережани Тернопільської області, пише  Львівське відділення ВГО «Журналісти проти корупції» Жуков О.С.

Як на мене, конфлікт створений штучно у зв’язку з тим, що земельна ділянка під згаданим будинком з порушенням вимог чинного законодавства була надана під забудову колишньому голові міської ради Гурському С.С., а потім за мовчазної згоди та не контрольованості працівників міської ради надана у користування.

25.05.2017 року журналісти побували на подвір’ї згаданого будинку і побачили на власні очі «справедливе» використання цієї ділянки мешканцями згаданого будинку та відношення чиновників мерії до цієї проблеми, які самі її і породили.

Дев’ять років міська рада не знає як вчинити, щоб всім догодити. А чому?

Тому що з самого початку  робились незаконні дії з самовільним будівництвом гаражу та літньої кухні колишнім головою Гурським С.С.,  самовільне встановлення металевого гаражу Буцік Г.І.

Де ж були чиновники міськради, коли вчинялись ці незаконні дії?  Чому ніхто не реагував? Може тому, що ці незаконні дії вчиняли непрості люди – колишній голова міської ради та мати прокурора міста?

Невже ці добропорядні громадяни здатні вчинити незаконні дії? Виявляється можуть!

Дяковська Марія Василівна розповіла нам про те, що в даний час вона позбавлена фізичної можливості використати бодай частину спільної земельної ділянки біля будинку у власних цілях, під погрозою  застосування до неї з боку Буцік Г.І. хімічних препаратів для нанесення шкоди її здоров’ю та життю – погрожувала облити кислотою.

Якщо хтось може сприймати  такі погрози, як жарт, то ми  їх сприймаємо надзвичайно серйозно. Адже ніхто не знає на, що здатна та чи інша особа у тій чи іншій ситуації?

У нашій присутності Дяковська М.В. викликала телефоном поліцію для подачі заяви про погрози фізичної розправи на її адресу.

До честі районного відділу поліції патрульна служба зреагувала оперативно, працівник уважно вислухав заявницю та відібрав пояснення від Дяковської М.В.

А подальші дії працівників поліції показують, що вони не реагують на ці погрози належним чином і згадане повідомлення до ЄРДР не включили. Тобто залишили все, як було раніше.

Тепер виникає риторичне запитання? А що далі буде? Коли тому буде покладено край? Чому поліція не реагує? Не хоче ускладнювати стосунки з прокурором Баранець С.В.?

Саме так можна розцінити бездіяльність керівництва поліції. Але тоді в діях згаданих чиновників вилазить наверх корупційна складова? А де ж справедливість , законність?

Міська рада теж не вживає жодних заходів, навіть попри ухвалені рішення. Чому?

Невже не спроможні вирішити таке просте питання, чи не хочуть його вирішувати? Знову у зв’язку з прокурором Баранец С., чи колишнім головою міської ради Гурським С.С.? Знову вилізає  назовні корупційна складова  в діях чиновників міської ради?

Скільки ще потрібно зусиль  з боку Дяковської М.В., щоб отримати справедливі рішення з цього приводу? Та й не тільки рішення на папері, а реальні у житті.

Уявімо собі, що  це питання не захоче вирішувати по справедливості голова міста?

Дяковську М.В. вже й так зацькували  всі хто був причетний до цього дійства, навіть обманом спонукали до проплати судового збору за подання міською радою фіктивних позовів на Гурського С.С. до Суду.

Не хочу навіть у думках прогнозувати розвиток  можливих подій у випадку, якщо гр. Буцік  Г.І.  втілить в життя свої погрози, або щось подібне з Дяковською М.В. вчинить невідома особа. Хто буде винний?

Не думаю, що у згаданій ситуації  чиновникам міської ради та інших органів потрібно ховатись один за одного, робити вигляд, що тема вичерпана, питання вирішені і переписка з Дяковською М.В., як винуватцем – джерелом скарг та звернень –  припинена.

Ми пропонуємо подивитись  відеозапис розмови з гр.Дяковською М.В. під час виклику  патрульної поліції з приводу погроз та самим  робити висновки.