Головна Новини «Безвіз – це свобода пересування і сигнал для іноземного бізнесу» –...

«Безвіз – це свобода пересування і сигнал для іноземного бізнесу» – Тарас Юрик

Сьогодні, 11 травня, Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі до країн ЄС.

«Це впевнений крок вперед в контексті європейської інтеграції нашої країни. Це результат величезної проведеної роботи. Як відомо, Україна повністю виконала 144 пункти, які були в нашому Плані з візової лібералізації. Безвізовий режим – це не лише можливість подорожувати до ЄС вільно, – це ще одне підтвердження перемоги Майдану, досягнення вимог та відстоювання цінностей, за які мільйони  українців вийшли на Революцію Гідності. На дипломатичному рівні – це визнання України частиною Європи, надійним партнером, на економічному – це визнання того, що Україна досягла необхідного рівня розвитку та стабільності й це, безперечно, має пожвавити цікавість іноземного бізнесу до нашої держави. Тому можемо сміливо сказати, що це перемога українського народу. Це результат безперервного, складного і водночас достатньо успішного процесу проведення реформ. Саме такі кроки приведуть нашу країну до кінцевої перемоги, до перемоги над ворогом і відновлення територіальної цілісності України», – каже народний депутат України Тарас Юрик.

Церемонія підписання рішення щодо надання Україні безвізового режиму відбудеться у Раді ЄС 17 травня.

Зазначимо, безвізовий режим дасть можливість громадянам України, які є власникам біометричних паспортів, їхати до ЄС без віз на 90 днів у період кожних 180 днів з метою туризму, відвідування родичів або друзів, для реалізації бізнес-інтересів. Безвіз для українців стосується загалом 30 країн Європи, включаючи 26 країн ЄС та ще чотирьох, які не є членами Спільноти, але входять до Шенгенської зони.