Головна Новини Безвіз для України – це додаткові можливості для самореалізації молоді на українській...

Безвіз для України – це додаткові можливості для самореалізації молоді на українській землі

Затвердження безвізового режиму для України з країнами Європейського Союзу – це запорука додаткових можливостей для самореалізації молоді, яка зможе, працюючи вдома на європейських підприємствах, на підприємствах з іноземними інвестиціями, створюючи власний бізнес та додаткові робочі місця, отримуючи європейську заробітну плату – почувати себе впевнено та успішно. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час заходів, приурочених до Дня Європи та з нагоди підписання Радою міністрів Євросоюзу безвізу для України.

 

«Це – наше прагнення, за яке ми боролися багато років і мені приємно, що політика, яка сьогодні ведеться Президентом України Петром Порошенком у питаннях створення умов для включення України в європейську спільноту, дасть конкретний результат для кожного з нас», – підкреслив Степан Барна.

 

Водночас, як він зауважив, ще з 1991 року, коли розпався Радянський Союз, Україна робила все для того, щоб стати самостійним суб’єктом визначення власної долі.

 

«Ця робота і боротьба були тривалими. Нелегко нам давалося наше право на демократію, свободу слова і власні переконання. Була Помаранчева революція, відбувся Євромайдан, на якому багато патріотів віддали свої життя за те, щоб нині ми підняли європейський прапор, що символізує свободу нашого вибору. Мені пригадуються 2013-2014 роки, коли через європейський прапор на приміщенні обласної державної адміністрації та обласної ради могли притягти до відповідальності за встановлення невідомого знамена. Так само як притягували до відповідальності за встановлення червоно-чорного прапора. Сьогодні на передовій тисячі українців, понад 3 тисячі військовослужбовців-контрактників з Тернопільської області стали на захист наших цінностей і нашого європейського вибору. Це є свідченням того, що Європа стоїть за мужніми плечима захисників Збройних Сил України, добровольчих загонів, Служби безпеки України, батальйону «Тернопіль» та інших спецзагонів, які виконують бойові завдання на Сході нашої держави», – акцентував очільник області.

 

Нагадаємо, 11 травня Рада міністрів Європейського Союзу схвалила постанову про введення безвізового режиму між Україною та ЄС. А це означає, що через 20 днів з дня офіційного підписання, яке відбудеться 17 травня, норма безвізу вступає в дію.