Головна Новини Батьки і гімназисти готові до акцій громадянської непокори

Батьки і гімназисти готові до акцій громадянської непокори

протест

7 лютого у Кременецькій гімназії відбулися батьківські збори. Єдине питання, яке було на порядку денному – перспективи навчального закладу у світлі реорганізацій, запланованих Кременецькою міською радою. Останнє віяння: школу № 2 “переселити” у примішення гімназії, а гімназію відповідно у школу № 4. З запрошених депутатів Кременецької міської ради прибули лише Чернігівський, Бендисюк та Гринюк. Не прийшли Цьмух, Ахмедзянов, Мінська (в останньої поважна причина), Іванюшко, Герасимович, Міхно, Микитинець та Туревич. Показово, що не прибув жоден представник міського відділу освіти.
У ході зборів батьки висловили незгоду із даними діями міськради, до їх відома було доведено, що по рішенню сесії міськради, на якій приймалася “Програма соціально-економічного розвитку міста …” , якою передбачено дії щодо гімназії та СШ № 2, розпочате кримінальне провадження.
Рішенням батьківських зборів передбачено подання звернень до міністра освіти, керівника відділу освіти області, керівників фракцій Верховної Ради. Батьки та колективи готові до акцій громадянської непокори.