Головна Новини «Батьківщина» домоглася, щоб до закону про освіту внесли всі необхідні для країни...

«Батьківщина» домоглася, щоб до закону про освіту внесли всі необхідні для країни позиції

«Батьківщина» підтримала законопроект про освіту №3491-д, під час голосування якого були враховані всі зауваження фракції.
Юлія ТимошенкоПро це Юлія Тимошенко заявила по завершенні голосування у Верховній Раді.
«Сьогодні в парламенті була знакова подія – голосування за освітню реформу. У неї багато недоліків і цей закон ще треба вдосконалювати. Проте «Батьківщина» усім складом боролася, щоб до цього документу були внесені всі ключові позиції, які потрібні країні», – наголосила вона.
Лідер фракції пояснила, що «Батьківщина» запобігла масовому скороченню шкіл, зокрема в сільській місцевості, та зменшенню кількості вчителів і викладачів
«Ми хочемо, щоб наша освіта була на зовсім іншому рівні. Для цього ми мали би долучити до викладання предметів, як у школі, так і в закладках середньої та вищої ланок, усіх фахівців інтелектуального рівня. І треба було побудувати мотивацію, а саме – зарплату викладачам, педагогам, вчителям. І саме за наполяганням нашої політичної сили зарплата вчителів має бути на рівні трьох мінімальних зарплат – близько 10 тис грн.», – пояснила політик.
Юлія Тимошенко також заявила, що фракція запобігла корупційній моделі створення на базі навчальних закладів «таких собі спільних підприємств із приватними компаніями, які б могли потім претендувати на землю, гуртожитки, будинки освітніх закладів».
«Ми закрили цю лазейку і цей закон фундаментально вписав заборону передачі майна освітніх закладів у будь-яку власність, окрім державної або комунальної, де вони є зараз. Ми захистили від розграбування цілу освітню галузь», – зауважила парламентар.
Окрім того, лідер фракції розповіла, що завдяки наполяганню «Батьківщини» у школи було повернуто медичне обслуговування, харчування, у ПТУ залишилось державне фінансування, враховані вимоги профспілок і тепер головне – «зробити так, щоб це було враховано в держбюджеті на наступний рік».
«Цей закон далекий від досконалості, але він кращий, аніж той, який уряд подав до парламенту. І сьогодні ми вважаємо досягненням нашої команди усі ці зміни, які ми внесли у цей документ. Для освітян та для освіти він буде позитивним», – підсумувала вона.