Головна Новини Батько 13-річної водійки, яка у Тернополі скоїла ДТП, заплатить мінімальний штраф

Батько 13-річної водійки, яка у Тернополі скоїла ДТП, заплатить мінімальний штраф

Батько 13-річної школярки, яка 9 березня у Тернополі потрапила в аварію, кермуючи його автомобілем, заплатить штраф у розмірі 850 гривень. Так визначив Тернопільський міськрайонний суд.

Постанова від 22 березня 2019 набрала законної сили 2 квітня. У ній йдеться, про деталі ДТП:

«Жителя села Почапинці  Тернопільського району Дмитра С. притягнули до відповідальності за неналежне виховання своєї  малолітньої дочки, котра 09.03.2019 року близько 17:30 год., без дозволу батька взяла ключі від автомобіля  та, не маючи права керування транспортними засобами, здійснила рух та керувала даним автомобілем.

Рухаючись зі сторони вул. Бережанської в сторону вул. Мазепи у м. Тернополі, вона виїхала на смугу зустрічного руху, порушила вимоги п.11.4 ПДР України і допустила зіткнення із транспортним засобом марки «Volkswagen Passat» (належить жителю Рожнятівського району Івано-Франківської області), який рухався у зустрічному напрямку», — зазначається у документі.

У суді чоловік свою вину визнав та щиро розкаявся. Відтак суд визнав його винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 184 КУпАП “Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей” та присудив мінімальний штраф – 850 грн.

Джерело: Тернополяни.