Головна Новини Батько вбитого лікарями Романа Кулака виступив у Верховній Раді

Батько вбитого лікарями Романа Кулака виступив у Верховній Раді

Вчора 3 жовтня перед депутатами Верховної Ради України виступила народний депутат Ірина Суслова, котра підтримала батьків, діти яких трагічно померли через недолугість українських медиків. Виступив перед нардепами і батько 12-річного тернополянина Романа Кулака,  Володимир.Чоловік наполягав, щоб влада розібралася з винними і не пускала усе на самоплив.

Нагадаємо трагедія із 12-річним хлопчиком Романом Кулаком трапилася влітку. Він поїхав до  родичів на Львівщину. Йому стало зле і його направили у Жидачівську районну лікарню. Там лікаря тривалий час не могли йому діагностувати скрут кишок. Діагнози були від теплового удару до отруєння.  Медики назначили відповідні медикаменти, які, як згодом з’ясувалося, не лише не допомогли, а й нашкодили дитині. Зрештою його направили у Львівську лікарню. Там бідолашний і помер.

“Найстрашніше, що в Україні відсутня статистика медичних помилок. І ми не знаємо скільки людей щороку стають жертвами вітчизняної медицини. Якщо у США частка медичних помилок відносно усіх випадків звернень складає 3-4%, у Великобританії – 5%, у Франції – 3%, то про Україну можна лише здогадуватися. Враховуючи загальний стан галузі, ці цифри на порядок більші”, – пише Ірина Суслова.

Вона разом із батьками звернулася до Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, щоб вони взяли ці справи під контроль.