Головна Новини Батьки загинули в аварії: діти бояться, що підозрюваного не покарають (Відео)

Батьки загинули в аварії: діти бояться, що підозрюваного не покарають (Відео)

Аварія, яка забрала життя двох і назавжди змінила долю обвинувачуваного. ДТП трапилась ще минулого року у серпні. У селі Великі Гаї легківка близько другої ночі протаранила мотоцикл.

Рідні загиблих до сьогодні не можуть змиритись із втратою, а старший син – Олександр Кедя, мимоволі став головою сім’ї. Він понад усе хоче домогтися справедливості. Його сестричці Ілонці – 5 років і вона ніколи більше не побачить батьків, адже майже рік тому вони загинули у ДТП, повідомляє Т1

Трагедія трапилась 26 серпня 2019 року у селі Великі Гаї. Марія та Констянтин Кедя того вечора повертались зі святкування із сусіднього села. Їхали на мотоциклі. Близько другої ночі їхній  двоколісний транспорт протаранила легківка. Водій, порушивши правила, вийшов на обгін.

Син загиблих Олександр розповів, що мотоцикл і автомобіль рухалися зі сторони Товстолуга у напрямку Тернополя. Згадує, батьків відкинуло на доволі велику відстань – близько 25-27 метрів.

Сестра загиблої Ірина Марчук каже, що коли побачила тіла, то звернула увагу на те, що крові практично не було.

І хоча з моменту нещастя пройшло вже 11 місяців, у родині той фатальний день не можуть забути і до сьогодні. Рідні та близькі ледь не щодня приходять на могилу Марії і Констянтина. У пари залишилось четверо дітей – двоє хлопців, неповнолітня Валя та маленька Ілонка. Старший із синів Олександр всіма силами намагається домогтися справедливості.

Розповідає, найменших дітей потрібно ставити на ноги, адже бабуся та дідусь старенькі. Каже, матеріальна компенсація їм просто необхідна за таких обстави, та інша сторона не збирається відшкодовувати моральну компенсацію.

Сімейство Кедя вимагають, аби винуватець заплатив одноразову компенсацію у розмірі 60 тисяч доларів.

Адвокат сторони потерпілих Петро Кноль розповів, що потерпілі заявили позов на 2 мільйони, але крім цього заявлено позов в інтересах неповнолітньої і малолітньої доньок. Тобто, це ті суми які передбачені законом для сплати до досягнення дітьми повноліття. Наразі, зауважує, триває судовий розгляд.

Щодо Павла, водія Део Ланоса, який зіткнувся з мотоциклом, то за нього внесли заставу у розмірі 168 тисяч 160 гривень. У СІЗО він відсидів 11 місяців. Свою вину не заперечує. Все ж, його адвокати переконують – заплатити моральну компенсацію, у нього немає можливості.

Адвокат підозрюваного Віктор Качерський, захищаючи підопічного зауважує, що він молодий хлопець, який на момент ДТП був тверезим та не втік з місця події. Розповідає, що в Павла немає можливості заплатити потерпілим таку суму, адже він не має тата, живе лише з мамою, такої суми сім’я, каже, не знайде.

Найбільше  родина Кедь переймається тим, щоб Павло не уник покарання, не втік за кордон,  адже зараз він вдома. Наразі ж попереду має відбутися ще не одне судове засідання, до того часу, коли сторони почують вирок.