Головна Новини Батьки б’ють на сполох: справу щодо смерті тернополянина Ромчика Кулака затягують

Батьки б’ють на сполох: справу щодо смерті тернополянина Ромчика Кулака затягують

Роман Кулак

Підозрювану знову допитали. Відбулось чергове судове засідання у справі щодо смерті 12-річного тернополянина Ромчика Кулака. Під час розгляду в Миколаївському районному суді Львівської області провели повторний допит інфекціоністки Ганни Чущак.

Вона та хірург Юрій Михайлюк перебувають на лаві підозрюваних.

Нагадаємо, 4 роки тому дитина померла, у Львівській лікарні – “Охматдит”. Причиною, згідно висновків трьох комісій та МОЗ, є неправильний діагноз, який поставили у Жидачівській районній лікарні, повідомляє ІНТБ

Там перед транспортуванням у обласний центр лікували дитину. Під час допиту жодних нових важливих деталей у справі не виявили. Натомість підозрювана заперечувала свою провину і навіть той факт, у якому зізнався колишній очільник Жидачівської лікарні. А саме у підробці запису про її звільнення в трудовій книжці.

Окрім цього, під час слухання суддя долучив до матеріалів справи інформацію про середньодобову температуру 20 червня 2017 у селі Мазурівка. Саме там перебував хлопчик до того, як потрапив у лікарню. Клопотання стосовно цього на минулому засіданні подавав прокурор.

За документами центру Гідрометеорології, максимальна температура повітря становила 29 градусів, а коли дитині стало погано близько 28 градусів. Цей факт є важливим, бо одна із версій сторони захисту – дитині було погано через тепловий удар.