Головна Новини Батальйон “Тернопіль” повернувся додому і готовий нести службу в місті

Батальйон “Тернопіль” повернувся додому і готовий нести службу в місті

PM199image001П’ятдесят бійців спецбатальйону міліції «Тернопіль» повернулося додому. Більше місяця вони несли службу у зоні проведення антитерористичної операції.
Одне з основних завдань, яке хлопці виконували на сході – це охорона громадського порядку. В їхні обов’язки також входив розшук диверсійних груп, перевірка документів, недопущення перевезення зброї, боєприпасів та проникнення на територію України сепаратистів та осіб, які перебувають в розшуку.

– Бійці добросовісно виконали поставлені перед ними завдання, – зазначив заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович. – До кінця тижня вони будуть відпочивати, а з наступного понеділка приступлять до виконання службових обов’язків по місцю дислокації у Тернополі.
На хлопців, окрім побратимів, чекали рідні та близькі. Бійців зустрічали з українською символікою. Рідні не стримували сліз. Дружини та матері героїв розповіли, що попри хвилювання, вірили – чоловіки приїдуть живими та здоровими.
Щодня молилася за щасливе повернення сина Людмила Косолапова. Жінка рахувала дні до зустрічі із найріднішою людиною.

– Важко передати словами те, що я відчуваю. Це і радість, і хвилювання водночас. Ми, матері та дружини разом проводжали хлопців тоді і разом зустрічаємо їх сьогодні. Мій чоловік загинув в Афганістані, тому мені було дуже боляче та важко відпускати дитину в зону АТО. Я виховала хорошими людьми сама двох синів. Дякую Богу, що вони захищають нашу Україну.
Переживала і чекала на повернення тата зі сходу і Катерина. Дівчинка засинала та прокидалася з думками про нього. Підтримували її кожного дня однокласники та вчителі, але найбільше – найближча подруга.

– Я дуже сильно чекала свого тата. Він до мене дзвонив, я за нього переживала. Засинаючи, завжди думала про нього. Я вчора похвалилася у школі, що мій тато нарешті повертається додому.
Хлопці зізналися, що почуваються втомленими, але щасливими, що повернулись живими і здоровими. Після кількох днів відпочинку бійці повернуться до виконання своїх безпосередніх обов’язків по охороні громадського порядку в обласному центрі