Головна Новини Баскетболіст з Чорткова підписав контракт з італійським клубом

Баскетболіст з Чорткова підписав контракт з італійським клубом

Владислав Ніколайчук – навчався у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 та гімназії ім. М.Шашкевича, неодноразовий призер Всеукраїнських змаганнях з баскетболу, гравець збірної України U18, гравець італійського баскетбольного клубу Metauro Basket Academy. Попри ще зовсім юний вік, хлопець вже досягнув чималих висот і, що головне, продовжує прогресувати! Хоча його баскетбольний шлях розпочався відносно недавно, коли Владислав прийшов на перше заняття до свого першого наставника Івана Плекана.

Вже зараз Владислав Ніколайчук є знаковою персоною для збірної України з баскетболу U18. Він не лише основний гравець, а ще й один із найрезультативніших. Для прикладу, у заключному матчі чемпіонату Європи в Дивізіоні В, в котрому Україна обіграла Австрію (82:75), чортків’янин приніс команді найбільше очок – 19!

Не пасе задніх Владислав і в своєму новому клубі – італійському Metauro Basket Academy, контракт із яким хлопець підписав відносно нещодавно, перейшовши із БК «Тернопіль». До слова, лави цієї команди поповнив ще один чортків’янин – Олег Драганчук, про котрого ми розповімо згодом.

Найцікавіше у баскетбольній історії Владислава те, що починав він із зовсім іншого спорту… фрі-файту! Більше того, на чемпіонаті України з фрі-файту хлопець став бронзовим призером, також здобував звання чемпіона заходу України.

А от з баскетболом все вийшло зовсім випадково. На уроці фізкультури талант хлопця помітив Іван Плекан, який привів Влада у команду ФСК «Кристал». Із рідною командою та тренером хлопець грав у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі України, де його помітили селекціонери БК «Тернопіль» та тренери юнацької збірної.

Бажаємо Владиславу не зупинятись на досягнутому, покращувати свою майстерність, здобувати перемоги на усіх життєвих фронтах та прославляти Чортків і Україну!