Головна Новини Барна про військовий конфлікт на Сході України розповів у Берліні

Барна про військовий конфлікт на Сході України розповів у Берліні

S.BarnaЧи визнання Росії – агресором це все, що могла зробити ВР у вівторок? чи мали бути більш жорсткі рішення? Що дасть це рішення? Адже дипломатичні стосунки так іне розірвані , а економічні санкції проти Росії не введені.

–  Визнання Російської Федерації агресором — вже дієвий крок. Жорсткі рішення приймаються щоденно: безуппинно ми даємо відсіч ворогу. Президент відзначив “професійні та ефективні дії Збройних Сил України у відповідь на атаки вздовж всієї лінії фронту”. За вбивства мирних мешканців Маріуполя ворогу вже завдано удару відплати. За останні два дні знищено понад 700 бойовиків та 8 систем залпового вогню «Град». Ящо під  “жорсткішими” мірами  ви маєте на увазі введення воєнного стану, то скажу, що Україна від цього не виграє, а навпаки, ще більше постраждає. Президент має підстави відмовитись від такого кроку, адже відсутність воєнного стану не заважає Збройним силам бити ворога.

Де-факто елементи воєнного стану вже запроваджено: військово-зобов’язані чоловіки не мають права полишати територію Луганської області без дозволу військомату; введено пропускний режим; доглядається автотранспорт, Національна гвардія стежить за порядком.

Дипломатична активність українського Президента призвела до посилення тиску на Росію напередодні та підчас Давоського саміту. В результаті, у Берліні на рівні міністрів закордонних справ, Росія вимушено погодилася на домовленості про відвід артилерії.

Особисто Ви у день голосування були в Берліні. Чи не пробували перенести відрядження? І чи ця поїздка може дати більеш результату в протистоянні з Росією? Які результати  поїздки?

Безперечо, я б підтримав це голосування, якби був на голосуванні, і щасливий, що навіть без моєї присутності, депутати успішно прийняли це рішення. Ще 23 грудня минулого року я отримав запрошення від Фонду Конрада Аденауера поїхати у Берлін задля зустрічі із політиками та експретами з усієї Європи. Я відразу ж погодився на цю пропозицію, – нерозумно втрачати унікальний шанс розповісти представникам Бундестагу, БУНДЕСТРАТУ і світовій спільності про ситуацію в Україні.

Наша конфліктна ситуація в державі стала головною темою під час розмов  із Гансом-Йоахимом Фаленським (радником із зовн. пит. фракції ХДС/ХСС Німецького Бундестагу), Матіасом Люттенбергом (заступник начальника відділу 212-двосторонні відносини з країнами Цн.Сх. та Пд.-Сх.Європи, Середньої Азії та Пд.Кавказу), Штефаном Майєром (депутат НБ
Член комітету з внутрішніх справ НБ). Продуктивну зустріч з мав Карлом-Георгом Вельманом, він депутат Німецького Бундестагу і Голова Німецько-Української парламентської групи   Для мене найважливіше   особисто проінформувати про Україну представників інших країн, щоб вони не отримували спотвореної інформації ЗМІ, чи від людей, які не дуже компетентні в цьому питанні.  Обговорили низку важливих питань для вирішення нашої ситуації в зоні проведення АТО. На основі перейнятої практики, рекомендацій і сприянні від окремих політиків та організацій, ми зможемо посприяти швидшому відновленню миру на сході України.