Головна Новини Барна наголошує, що землю АТОвцям треба надавати чесно

Барна наголошує, що землю АТОвцям треба надавати чесно

Процес передачі землі, від користування якою відмовляється ТНЕУ, для передачі її учасникам АТО – має бути максимально прозорим. На цьому наголосив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з керівниками громадських об’єднань учасників АТО.

«В проектному інституті мають розробити проектування території, яке дасть можливість виділити земельні ділянки поблизу міста Тернополя додатково для близько 900 учасників АТО. Важливим є те, що ми ведемо мову про жителів Тернопільської області, і не обмежуємося тільки тернополянами. Прийом заяв буде здійснюватися у Центрі підтримки армії, який розташований у фойє ОДА», – зазначив Степан Барна.

За його словами, справедливо буде, щоб в даній ситуації в першу чергу ділянками були забезпечені викладачі та студенти ТНЕУ, які мають статус учасника АТО. А також ті жителі області, хто під час виконання бойових завдань отримав поранення. Водночас Голова ОДА зауважив, що претендувати на ділянки зможуть і члени добровольчих батальйонів.

Степан Барна дав доручення створити робочу групу, яка напрацює найбільш оптимальний варіант розподілу земельних ділянок, враховуючи інтереси учасників АТО. При цьому він підкреслив, що до її складу в обов’язковому порядку мають входити представники громадських організацій та спілок АТО, військкомату, а на зустрічі запрошуватися ЗМІ. «Найголовніше – це убезпечити зловживання та маніпуляції, адже питання землі завжди є гострими. Тому я наполягаю на максимальній прозорості та публічності процесу», – наголосив Голова ОДА.

Нагадаємо, 24 листопада в ОДА був підписаний відповідний Меморандум, в рамках якого ТНЕУ відмовляється від користування 84 га землі, яка в подальшому буде передана у приватну власність учасників АТО. За даними ГУ Держгеокадастру в Тернопільській області дана ділянка перебуває у державній формі власності. Загалом у листопаді 2016 року в Тернопільській області зарезервовано більше 5 тис га землі, яка може бути виділена учасникам АТО для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення індивідуального садівництва та особистого селянського господарства.