Головна Новини Банкіру яка шахраювала клієнтів суд змінив вирок від 5 до 3 років...

Банкіру яка шахраювала клієнтів суд змінив вирок від 5 до 3 років позбавлення волі

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора на вирок Зборівського районного суду та змінила покарання банкіру.

            Вироком Зборівського районного суду 35-річну Інну С. визнано винною за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно). Судом Інні С. призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій та звільнено від відбуття основного покарання з іспитовим строком на 2 роки з покладанням на неї обов’язків відповідно до ст. 76 КК України. Із засудженої стягнуто на користь комерційного банку 160 тис. 710 грн.

Згідно вироку суду, восени 2004 р. Інну С. прийнято на посаду економіста відділення “Автовокзальне” Тернопільської філії комерційного банку, а через півроку переведено керуючою цього ж відділення. Відповідно до посадової інструкції, на неї покладались організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, в силу виконання яких С. була службовою особою.

Перебуваючи на вказаній посаді, в Інни С. виник злочинний умисел на розтрату грошових коштів, належних комерційному банку. Реалізуючи свій злочинний умисел, зловживаючи службовим становищем, С. у період із листопада 2005-го по липень 2006 року незаконно оформила без відома позичальників 26 кредитних договорів на загальну суму майже 370 тис. грн.

У своїй апеляції прокурор, не оспорюючи фактичні обставини кримінального провадження та кваліфікацію дій обвинуваченої, просив вирок суду першої інстанції скасувати та призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій не звільняючи від відбування покарання з випробуванням. У решті вирок залишити без змін.

Засуджена Інна С. та її захисник просили вирок суду залишити без змін.

Перевіривши матеріали провадження та дослідивши доводи апеляційної скарги колегія суддів прийшла до переконання у необхідності змінити вирок Зборівського районного суду та постановити новий, яким призначити Інні С. покарання у виді 3-х років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, не звільняючи від відбуття покарання з випробуванням.

Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області